5 misterioznih mjesta koja bi svakako bilo dobro izbjegavati

Naša planeta je veoma zanimljiva i prepuna je čudnih mjesta, a među tim mjestima postoje i ona mjesta koja bi trebalo izbjegavati. Naime, riječ je o mjestima kojima navodno vladaju čudne sile i na kojima se događaju veoma čudne, nesvakidašnje pojave! Znanstvenici su veoma zainteresirani za otkrivanje sila koje djeluju na ovim mjestima, međutim ni do dana današnjeg nisu otkrili objašnjenje za misteriozna događanja koja se ovdje događaju.

1. Vražje more ili Zmajev trokut
Svi smo čuli za Bermudski trokut, područje Atlatskog oceana na koje su avioni i brodovi nestajali bez ikakvog traga, međutim jako mali broj ljudi zna da u Pacifiku postoji takav sličan fenomen. Japanski ribari su se stoljećima gubili u vodama Vražjeg mora koji je smješten uz obalu Japana, a koji je već stoljećima poprište brojnim neobjašnjivim događajima poput magnetskih anomalija, čudnih pojava misteroiznog svijetla, ali i misterioznih nestanaka ljudi. Čak je i Japansko ministarstvo pomorstva i ribolova ovo područje proglasila opasnim! Japanska vlada je 1952. godine poslala istraživački brod koji je trebao otkriti razlog svih tih tragičnih događaja, no brod i svi članovi posade su nestali bez traga… MV Derbyshire je brod koji je bio dvostuko veći od Titanic, a koji je netragom nestao na ovom području 1980. godine. Ipak, najveći broj aviona, brodova i podmornica na ovom je području nestao za vrijeme trajanja 2. svjetskog rata.

2. Ranch Bigelow
Ranch Bigelow se nalazi u američkoj državi Utah, a tajanstveni i misteriozni događaji ga prate od 50-ih godina prošloga stoljeća. No, ono po čemu je ovo područje najpoznatije je sudbina koja je zadesila njegove vlasnike, Terrya i Gwen Sherman, koji su ga kupili početkom 1994. godine. Obitelj Sherman je odmah nakon useljenja svjedočila brojnim čudnim događanjima, kao što je primjerice vuk koji je napao Gwen, a metci su se odbijali o životinju kada ju je Terry pokušao upucati kako bi spasio suprugu. Ujedno, vlasnici su viđali nepoznate leteće objekte nad svojim imanjem, ali i mutacije stoke. Poslije dvije godine su odlučili prodati imanje Robertu Bigelowu koji je ovdje osnovao institut koji i dan danas pokušava objasniti natprirodne događaje koji prate ovo mjesto.

3. Dolina San Luis, Colorado
Na jugozapadnom dijelu Kolorada nalazi se dolina u kojoj je prijavljeno na tisuće viđenih NLO-a, kao i na stotine unakaženih životinja. Među prvim žrtvama, 70-ih godina prošloga stoljeća, bila je kobila Cindy koja je pronađena bez mozga, međutim životinja nije imala nikakve ozljede koje su mogle objasniti misterizoni nestanak mozga! Sve pronađene životinje su unakažene, ali ono što je čudno da na nijednoj nije bilo nikakvih tragova krvi niti rezova! Pokrenuta je opsežna istraga, bez rezultata, a misteriozne stvari se događaju i danas… Viđenja NLO-a su toliko česta da ovdje možete uz kavu ili čaj promatrati dolazak neidentificiranih letećih objekata.

4. Bridgewater trokut
Ovaj misteriozni trokut se nalazi u državi Massachusettes, a uz njega se vežu viđenja izvanzemaljaca, dvoglavih životinja, prijavljeni su nestanci ljudi, ali navodno su prijavljena viđenja i ptice thunderbird koja je izumrla prije više od tisuću godina! Osim jako čudnih životinja, ovdje je prijavljeno i na stotine čudnih mutacija stoke! Navodno je sve to moguće i danas pronaći na ovom mjestu, samo morate zaviriti u bilo koje dvorište. I naravno, prije tog se dobro pripremiti na iznenađenja koja Vas možda ovdje očekuju…

5. Benningtonov trokut
Još jedan trokut koji je poprište misterioznih nestanaka. Trokut se nalazi u jugozpadnom Vermontu i bilo je poprište jako čudnih događanja između 1945. i 1950. godine. Sve je započelo u studenom 1945. godine kada se skupina lovaca uputila u šumu u lov, i njihov vođa puta je misteriozno nestao, a jedino što su ikada pronašli je čahura metka u potoku. Tokom godina, nestalo je još nekoliko osoba na toj lokaciji i izgubio im se svaki trag, a jedino saznanje je da su svi nestali između 01. studenog i 20. prosinca… Čudno, zar ne?

photo: pixabay.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.