Barba, novo cool mjesto u Dubrovniku

Dubrovnik ima novo cool mjesto u kojem možete zasladiti svoje nepce i uživati u gastronomskoj ponudi! Barba je prvi restoran brze hrane s morskim plodovima koji se nalazi u staroj gradskoj jezgri, točnije u Boškovićevoj ulici. Ljubitelji svježih morskih delicija i dalmatinske kuhinje, ovdje će zasigurno uživati!

Barba je zamišljen kao mjesto u kojem će posjetitelji uživati u jednostavnoj hrani i domaćoj atmosferi, ali i u originalnosti. Ovdje se jede sve čime se može slasno umastiti brk, bitno je samo da je ukusno i fino ali i da je prije domaćeg maslinovog ulja plivalo u moru. Što znači naziv ”barba”? Prije svega, riječ je o uvaženom prezimenu, ukoliko ćemo prevoditi sa španjolskog, talijanskog ili pak portugalskog dobijemo imenicu brada, a u nekim narječjima i stric ili ujak. No, za Dalmatince, barba je naziv za ”gospodina u najboljim godinama”.

Barba ima odličnu lokaciju u samom gradskom središtu (Boškovićeva 5), a u ukusnoj hrani se može uživati u ugodnom ambijentu samog objekta, u hodu Stradunom ili pak na tradicionalan dubrovački način, uz ugodno društvo na skalinima (stepenicama) ulice u staroj gradskoj jezgri. Za osmišljavanje brenda, imena i interijera zaslužna je dizajnerica Marita Bonačić uz pomoć kolega grafičara Nogoevic&Pomykalo.

Zanima Vas što se sve nalazi u ponudi? Sendviči od tune, inčuna, lososa, hobotnice s mascarponeom, ali i svježe salate od hobotnice, sipe s nektarinama, kozica i škampa s parmezanom. Možete uživati i u ukusnoj tjestenini u kombinaciji s artičokama, mušulama i bobom, te rakovicama s tikvicma. U ponudi se uvijek nađu i pržene lignje i sitna riba. Neizostavne su delicije poput svježih kamenica i gratinirane mušule, kao i hamburger od hobotnice i pizze s plodovima mora.

Uživajte u ugodnoj ljetnoj dubrovačkoj večeri uz kvalitetnu hranu i ugodan ambijent! Skrenite sa Straduna u Boškovićevu ulicu, i počastite svoje nepce svježim morskim plodovima!

Turistički vodič: Dubrovačko neretvanska županija

Izvor: facebook.com

photos: pixabay.com

Gdje smo:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.