Cabo San Lucas, omiljena meksička destinacija

Na južnom dijelu poluotoka Baja California, nalazi se Cabo San Lucas, područje koje zajedno sa gradom San Jose čini područje Los Cabos, koje je posljednjih godina doživjelo pravi turistički razvoj. Rajske plaže, bogata ponuda vodenih sportova, ukusna hrana i bogati noćni život, samo su maleni dijelić onog što Vas ovdje očekuje, u destinaciji koja se ubraja među top 5 najboljih meksičkih destinacija.

Arheološka istraživanja nas vode daleko u prošlost, pružajući nam čvrste dokaze o stalnom boravku čovjeka na ovom području već 10 000 godina. Europljani su prilikom svog dolaska na otok ovdje zatekli pleme pod imenom Pericu koji su ovo mjesto zvali Yenecamu. Različite su priče o osnivaču ovog mjesta, no ono što je sigurno je to da je početkom 20. stoljeću mjesto doživjelo nagli rast i to zahvaljujući plutajućoj platformi za izlov tune, i bilo je pitanje vremena kada će se ovo rajsko mjesto pretvoriti u privlačnu turističku destinaciju. Plaže, surfanje, mogućnost ribolova, ronjenja i brojnih drugih aktivnosti samo su neki od čimbenika koji su privukli veliki broj turista i na čemu ovo mjesto može temeljiti svoj razvoj.

Jedan od zaštitnih znakova grada je luk ili Arch, atrakcju koju želi vidjeti svaki turist koji ovdje provede svoj odmor. Obilazak ove atrakcije je moguć brodom ili se pak veliki broj posjetitelji odluči na veliku avanturu te unajme čamac ili kajak i prođu ispod ovog velebnog zdanja. S desne strane luka posjetitelji mogu uživati u najljepšem mogućem pogledu – koloniji morskih lavova. No, posjetitelji koji ovdje borave u zimsko doba mogu uživati u promatranju grbavih kitova koji sa svojim mladima obitavaju u ovim vodama. Cabo San Lucas je poznat po prekrasnim pješčanim plažama na kojima je pravi užitak izležavati se i upijati zrake sunca, a gotovo svaka plaža ima ponudu restorana i kafića u kojima se možete osvježiti. Jedna od popularnih aktivnosti koju veliki broj posjetitelja obožava je najam jet-skija i istraživanje ove prekrasne obale. Ovaj maleni grad svojim posjetiteljima možda neće pružiti nova kulturno povijesna saznanja, međutim svi oni željni dobrog provoda i tuluma, prekrasnih plaža i aktivnog odmora su svakako dobrodošli!

photos: pixabay.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.