Disc golf, sport nove generacije

Želite provesti aktivan vikend i isprobati nešto sasvim novo i drugačije? Mi Vam preporučamo disc golf! Zanima Vas više informacija? Disc golf je sport nove generacije, koji je nastao u SAD – u 70 – ih godina 20. stoljeća, gdje je i danas najpopularniji, kao i u skandinavskim zemljama. Veoma je sličan klasičnom golfu, a jedina je razlika što umjesto korištenja palice i loptice igrači bacanjem posebno dizajniranih letećih diskova pokušavaju pogoditi disc golf koš. Teren se, kao i u golfu, sastoji od 18 staza, a glavni cilj je sa što manje bacanja doći do cilja (odnosno koša). Pravila igre su veoma jednostavna, svi igrači kreću s polazne pozicije te bacaju disk u smjeru koša, a nakon što pogode koš prelaze na novu stazu. Dakako, cilj je na kraju igre imati što manje bacanja. Svaka staza i svaki teren imaju svoj optimalan broj bacanja koji je potreban. Duljine staza su različite, ali najčešće se kreću od 50 – 200 metara.

Disc golf teren se postavlja na način da bude što zanimljiviji za igru, što podrazumijeva raznoliki teren (livade, šume, uzbrdice, nizbrdice) i što više prirodnih prepreka. Osnovnu opremu sačinjavaju koš i diskovi, koji se razlikuju ovisno o aerodinamičkim karakteristikama, težini, vrsti. Postoje dva osnovna diska: ”driver” za bacanja u daljinu i ”putter” disk za gađanje u koš.

Ukoliko ste zainteresirani za disc golf, slobodno nas kontaktirajte te ćemo Vam pružiti više informacija o ovom nadasve neobičnom i zanimljivom sportu!

photos: pixabay.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.