La Štruk – carstvo štrukli u Zagrebu

Štrukle, jedan od specijaliteta zagorske kuhinje, jelo su koje nikako ne smijete propustiti kušati. Jedna su od najpoznatijih delicija Lijepe naše i omiljeno jelo svih gurmana. Mogu se pripremiti kao kuhane ili pečene, slatke ili slane, kao predjelo ili desert. Štrukli, kao jedno od najboljih jela sjeverozapadnog dijela Hrvatske su svakako prepoznatljivi gastro suvenir Hrvatske. Belgijanci su poznati po vaflima u čijim okusima možete uživati na svakom uglu belgijskih gradova, u Bavarskoj možete uživati u bavarskoj kobasici, a u Zagrebu možete posjetiti La Štruk i uživati u savršenim okusima ovog specijaliteta!

Još u travnju ove godine, u strogom centru grada Zagreba, otvoreno je gastronomsko okupljalište La Štruk, omiljeno među turistima i među ”domaćim” ljudima. Ovo je mjesto gdje možete doći na kuhane ili pečene, slane i slatke štrukle sa sirom, ili pak štrukle sa orasima, medom, jabukama i cimetom, ali i sa dodatnim specijalnim punjenjima – ovisno o sezoni i namirnicama, tako da možete uživati u štruklama sa paprikama, tartufima ili koprivom. Iza ovog simpatičnog restorana sa odličnom ponudom stoje Igor i Sven Mladinović, te Alen Markulin dečki koji su u kombinaciji sa odličnom kuharicom stvorili omiljeno mjesto u kojem možete uživati u okusu pravih domaćih štrukli.

Ukoliko se nađete u središtu Zagreba, svakako svratite u Skalinsku 5 i uživajte u okusima ovog specijaliteta, čiji će okusi zadovoljiti i najzahtjevnije. Naša preporuka su štrukli sa orasima, a na Vama je da pronađete svoj omiljeni okus!

Fotografije: Facebook

Lokacija:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.