Mala Hiža, restoran autohtone međimurske kuhnje

Na blagim brežuljcima i ravnicama Međimurja oduvijek se dobro jelo. Svega 4 km od Čakovca, u pravcu Toplica sv. Martin i graničnog prijelaza Mursko Središće – Lendava, nalazi se restoran Mala Hiža, mjesto u kojem se jede jako ukusna hrana i to po prihvatljivim cijenama. Tako da i ne čudi što se nalazi u top 5 najboljih restorana diljem Lijepe Naše. Restoran je (vjerovali ili ne) nastao u staroj hrastovoj hiži iz 1887. godine, koja je preseljena iz Otoka Svibovskog kraj Ivanje Reke, a preselio ju je i renovirao sam vlasnik s obitelji.

Gastronomska ponuda Male Hiže najbolje se može definirati kao građansko-pučka kuhinja koja je u svojim temeljima autohtona međimurska, međutim jelovnik je prilagođen sezoni. Što se tiče međimurske gastronomije, ona je prožeta austro-ugarskim utjecajem i bogata je domišljatim jelima. Tako ovdje možete uživati u raznovrsnim krepkim juhama, mnoštvu svježeg povrća, obilju mesnih jela, neizostavnim rezancima, domaćem kruhu od kukuruza, raži i ječma, ali i u nadaleko poznatim međimurskim gibanicama i orahnjači. Dakako, nesmijemo propustiti spomenuti i veliku ponudu autohtonih vina.

Ukratko, ovo je mjesto u kojem možete uživati u autohtonoj međimurskoj kuhinji, u ugodnom ambijentu i mjestu gdje ćete se osjećati kao kod svoje kuće. Savjet: svakako kušajte rakiju od šipka! Dobar tek!

Adresa:
Balogovec 1, Mačkovec
40000 Čakovec

Fotografije: Mala Hiža

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.