Najljepše egzotične plaže

Mislim da ćemo se svi složiti da pravi raj na Zemlji postoji i da ga je moguće pronaći na egzotičnim plažama. Nažalost, veliki broj nas samo može maštati o rajskim plažama, ali možemo se na trenutak opustiti i krenuti na zamišljeno putovanje na najljepše plaže svijeta. Svaki trenutak je idealan za posjet ovim egzotičnim mjestima, a sve što vam je potrebno je važeća putovnica i dovoljno popunjena kasica – prasica. Jeste li spremni?

1. Anse Source d’Argent
Jedna od najfotografiranijih plaža na svijetu, Anse Source d’Argent nalazi se na otoku La Digue, jednom od 115 otoka arhipelaga u Indijskom oceanu. Ovo je slika koja oduševljava: grantine stijene koje se ponosno uzdižu u pozadini u kontrastu sa blijedim pjeskom koji svjetluca na suncu, a tirkizno more jednostavno zove na kupanje. Sa ovog otoka se možete uputiti u obilazak susjednih, jednako toliko egzotičnih otoka i uživati u upoznavanju ove lokacije, koja se naziva ”rajskim vrtom”.

2. Bora Bora, Tahiti
Jedno od magičnih otoka Francuske Polinezije u Južnom Pacifiku, okruženo lagunom i koraljnim grebenom dugo je svega 29 km i okruženo bijelim, pješčanim obalama. U sredini otoka nalaze se ostaci nekadasnjeg vulkana u obliku dva vrha – Paia i Otemanu. Bora Boru nazivaju još i “romantičnim otokom” što ga čini pravim mjestom za odmor parova zbog izoliranih plaža, mirne atmosfere i intimnih hotela.

3. Nungwi (Tanzanija)
Na sjeveru otoka Zanzibara, u blizini rodnog mjesta znamenitog rokera Freddieija Mercuryija, pijesak je toliko čist i prhak da škripi između nožnih prstiju. Ovdje se okupljaju sportski ronioci iz raznih krajeva svijeta, a najcjenjeniji su zaroni pokraj atola Mnemba, na Leven Banku ili Big Wallu. Vodiči preporučuju više od 20 mjesta na kojima se isplati zaroniti, a podvodne pustolove čekaju susreti s raznim vrstama koralja, kornjačama, ražama i kitopsinama i morskim psima.

4. Maya Bay, Ko Phi Phi, Tajland
Ova plaža je najpoznatija po filmu ”Žal” s Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi. Iako je masovni turizam malo uništio njezinu prirodnu ljepotu, ova plaža i dalje očarava i pogled na velike stijene koje proviruju iz mora su prizor kojeg vrijedi vidjeti. Plaže Ko Phi Phi Leha najbolje je posjetiti između studenog i lipnja, kada ne traje sezona kiša.

5. Sun Island Beach, Maldivi
Maldivi su poznati kao raj na Zemlji, zahvaljujući svojim ljepotama i plavom moru, te su zaista jedna od najljepših destinacija koju možete posjetiti. Odlikuju ga prekrasne bijele pješčane plaže, grebeni i vrlo raznolika vegetacija. Svijetlo plava boja mora i bijeli pijesak jednsotavno tvore toliko upečatljivu sliku da ju zasigurno nikada nećete zaboraviti.

photo:  ©123RF

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.