Najskuplje čokolade na svijetu

Kada bismo tražili riječ koja izaziva osmjeh na svačije lice, većina nas bi se složila da je to upravo riječ ”čokolada”. Savršen je poklon za svaku priliku, najbolji način za reći hvala ili pak za reći oprosti. Čokolada je namirnica koja predstavlja vrijedan izvor energije svojstvene arome, slatkog okusa i jedinstvenog osjećaja topljenja u ustima. Glavni sastojak čokolade je zrno kakaa, plod biljke kakaovca koju čovječanstvo poznaje već tisućama godina. Inače, botanički naziv za drvo kakaovac je Theobroma cacao, znači “hrana za bogove”, s čim bismo se svi složili. Čokoladni proizvodi dostupni su u svim veličinama i različitim okusima, ali i u različitim cijenovnim rasponima.

10. The Aficionado’s Collection Chocolates ($275)
Ukoliko ste ljubitelj mirisa cigatera, onda je ova kolekcija idealna za Vas. Dostupna u različitim okusima, poput mliječne čokolade ili prženih talijanskih lješnjaka, idealan je poklon za osobe koje ne mogu zamisliti svoj dan bez čokolade ali i bez cigareta.

9.Delafee ($504)
Delafee čokolada je poznata i kao ”Zlatni tartuf”. Proizvedena u Švicarskoj, rađena je od ekvadorske Cru čokolade i listića zlata, koji svojim sjajem i blještavilom predstavljaju simbol uspjeha i ljepote.

8. Michel Cluizel Box of Assorted Treats ($895)
Michel Cluizel, francuski proizvođač čokolade, izradio je ovaj ultimativni čokoladni poklon, u kojem sami možete odabrati izgled kutije i okus, koji varira od tamne do mliječne čokolade, u kombinaciji sa malinom i medom od kestena.

7. Gold and Diamond Chocolates ($1,250)
Ove čokolade su izrađene od kraljevske zbirke vrhunskog kakaa, a u kutiji Vas očekuje 12 čokoladnih bombona, od su 4 od 22 karatnog zlata, 4 od čistog srebra te 4 dijamantna.

6. Wispa Gold Wrapped Chocolate ($1,628)
Ova čokolada je proizvod poznatog branda Cadbury, a omotana je jestivim zlatnim listovima te zlatnim omotom.

5. Knipschildt Chocolatier($2,600)
Ručno rađena čokolada koja se sastoji od 70 % Valrhona kakaa pomiješanog sa francuskim crnim tartufom.

4. Swarovski studded Chocolates ($10,000)
Čokolada otpočena zlatom i Swarovski kristalima i svilenim ružama, dok je kutija izrađena od veličanstvene ručno tkane svile iz Indije i Kine.

3. Golden Speckled Egg ($11,107)
Izrađeno je od Amadei čokolade i jestivih zlatnih listića, dok je iznutra popunjen mješavinom čokolade i ratrufa. Ovo remek djelo Wiliama Curley-a dolazi u različitim okusima čokolade, koji uključuju Muscavado karamelu, borovnice, ružmarin i maslinovo ulje.

2. Frrozen Haute chocolate ($25,000)
Vruća čokolada po cijeni od 25 000 $? Izrađena prema receptu popularnog restorana u New Yorku (Serendipity 3) i proglašena najskupljim desertom na svijetu (prema Guinnessu), sastoji se od mješavine ukupno 28 različitih vrsta kakaa iz cijeloga svijeta te je prožeta sa 5 grama jestivog, 23 karatnog zlata.

1. Le Chocolat Box ($1.5 Million)
Kombinacija čokolade i nakita tvori slavni Le Chocolat Box. Kutija, osim čokolade, sadrži i narukvice, prstenje, naušnice i ogrlice od safira, dijamante (ovisno o Vašem izboru).

photos: pixabay.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.