Okusi Hrvatske u Londonu

Nezaobilazno mjesto za sve ljubitelje hrane u Londonu, Borough Market, idealno je mjesto za nagraditi nepce vrhunskim specijalitetima svih svjetskih kuhinja. Posebnu pažnju Hrvata ali i drugih ljubitelja hrvatskih delicija privlači ”Taste Croatia”, rustikalno uređeni dućan u kojem se mogu pronaći autentični hrvatski proizvodi, poput kulena, slavonske kobasice, smokvenjaka, maslinovog ulja, proizvodi od tartufa, paški sir i mnogi drugi. Proizvodi su jako dobro prihvaćeni, i ujedno odličan način za promociju Hrvatske!

Ovaj dućan su u svibnju prošle godine otvorili i uredili Ana Maria Volarić – Stewart i njezin suprug Chris, nakon što su tri godine imali štand na Borough marketu. Svaki proizvod koji se ovdje prodaje prolazi strogo testiranje, i to na način da tri profesionalna kuhara naslijepo testiraju sve proizvode. Tek kada aroma, tekstura i okus pojedinog proizvoda dobije njihovo zeleno svjetlo, on može ići u prodaju, te na taj način Borough market jamči kvalitetu svega što se kod njih kupi.

Supružnici Volarić-Stewart odnedavno pružaju i usluge cateringa koji prodaju pod imenom “Croatian Fusion”, a klijentima se pripremaju hrvatska jela na moderan način. Uskoro kreću s online prodajom delikatesa i vina, ali i “Food & Wine” turama za Britance. Ono što žele je turistima, uz more, sunce i kulturne znamenitosti, omogućiti da kušaju najbolja vina i maslinova ulja, te da svoja nepca na odmoru počaste najukusnijom hrvatskom hranom.

photo: pixabay.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.