Omiš, biciklizam ili kanuing?

Zašto nebiste proveli vikend u istraživanju ljepota Omiške zagore i uživanju u rijeci Cetini? Volite ekologiju, prirodu, avanturu i želite istraživati te upoznati drugačiju sredinu, a ujedno odmoriti u prirodnom okruženju? Omiš je sam po sebi prekrasan i idealan za ljubitelje avanture i svih adrenalinskih i drugih sportova (slobodno penjanje, rafting, kajaking, kanjoning, biciklizam,…). Veoma popularna ruta u Omišu je od kanjona rijeke Cetine do Radmanovih mlinica, no oni željni više avanture slobodno se mogu nastaviti dalje od Radmanovih mlinica (ruta Omiš – Podgrađe – Gata). Ruta se proteže u ukupnoj dužini od 41,98 km (cca 3 h vožnje). Ukupnu dužinu rute možemo podijeliti na 3 dijela, tako da se ukupna duljina uspona proteže na 10,7 km, duljina spusta iznosi 11,3 km dok je duljina ravnice preostalih 19,9 km. Cijela ruta je prekrasna, pruža Vam prekrasan pogled na omiško zaleđe, rijeku Cetinu, ali i na Biokovo.

No, ukoliko želite dodatno obogatiti izlet ili pak niste ljubitelji pedaliranja, zašto nebiste isprobali kanuing na Cetini, koji je idealna aktivnost za one koji se žele dobro zabaviti u okrilju netaknute prirode. Ovdje se u pratnji vodiča možete spustiti niz rijeku te sami upravljati kanuom. Ovaj izlet je idealan za obiteljska druženja, grupne zabave i pruža Vam potpuno uživanje u prirodi, sa određenom dozom adrenalina. Ukupna staza je duga je 10 km, a spust traje oko 3 sata. Nakon spusta, uživajte u ukusnom ručku!

Start: Čikotina Lađa (Srijane)
Cilj: Blato na Cetini
Trajanje: 3 – 4 sata (10 km)
Potrebna fizička sprema: minimalna
Prethodno iskustvo: nije potrebno
Osiguranje: da
Godine: više od 7 godina (maloljetne osobe bez prisustva roditelja moraju imati pisanu suglasnost zakonskog skrbnika)
Ponijeti: kratke hlače ili kupaći kostim, tenisice ili sandale koje možete smočiti, rezervnu odjeću i obuću, ručnik
Ručak: organizira se na upit
Prijevoz: organizira se na upit
Vrijeme početka: 9 sati ili 15 sati (za veće grupe – po dogovoru)

Ukoliko ste zainteresirani za više informacija vezano uz kanuing na Cetini, te ukoliko Vas zanimaju cijene i raspoloživi termini, molim Vas da nas kontaktirate kako bismo Vam pružili više informacija!

Turistički vodič: Splitsko dalmatinska županija

photos: pixabay.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.