Pluckley, naizgled idilično selo

Pluckley, slikovito maleno selo, na prvi pogled djeluje kao mjesto idealno za život, daleko od gradske buke i užurbanosti. No, upravo to maleno selo je navodno najukletije mjesto u Engleskoj i pravi je magnet za sve ljubiteje paranormalnog, posebice u vrijeme popularnog Halloween-a. Sve je započelo sredinom 20. stoljeća, točnije 1955. godine, kada je Frederick Sanders u svom djelu “Pluckley je bilo moje igralište” spomenuo duhove Ciganke i Razbojnika. Naime, tajanstveni Razbojnik je bio učestali motiv u brojnim djelima, i možemo reći da je najpopularniji duh u Pluckley-u. Ipak, jedan od nekadašnjih stanovnika Pluckley-a, Desmond Carrington, je izjavio da je cijeli niz događaja izmišljen i da ovo maleno selo ne zaslužuje “reputaciju” koja ga prati. Bilo kako bilo, brojni svjedoci su prepričavali svoje susrete za duhovima, a u nastavku ćemo Vam nabrojati samo nekoliko od najpopularnijih koji “žive” u ovom selu.

1. Razbojnik – navodno je bio ubijen mačem i obješen na šupljem hrastu, a svjedoci su ga navodno vidjeli upravo na tom istom mjestu, i to u dvije različite situacije: kako se bori sa napadačima koji su ga ubili i kako se skriva u šupljem stablu hrasta i napadači ga probadaju mačem. Sablasni Razbojnik i priče o njemu se pripovijedaju još od 18. stoljeća.

2. Ciganka – njezin se duh najčešće pojavljuje na mostu, gdje je imala običaj prodavati potočarke koje bi pronašla u potoku. Navodno je ovaj most uklet od trenutka kada je ona na njemu izgorjela do smrti, a prema riječima svjedoka, na mostu se često može vidjeti silueta koja u magli sjedi na mostu. No, treba uzeti u obzir da je ovo područje često maglovito i oblačno, što može stvoriti pogrešan privid (posebice u kombinaciji sa strahom).

3. Crvena Dama – navodno opsjeda crkvu sv. Nikole. Naime, ona je navodno pokopana u jednom od sedam lijesova koji se čuvaju u kripti crkve, a ime je dobila po crvenoj ruži koja je stavljena u lijes sa njom. Prema legendi, ona luta grobljem u potrazi za neoznačenim grobom svog djeteta, međutim, ime žene i djeteta je nepoznato tako da da mnogi vjeruju da je legenda nastala na temelju izmišljenog lika iz romana.

Ovo su samo neki od najpopularnijih duhova koji “obitavaju” u ovom selu, no ipak većina tih priča se temelji na legendama, a ne na stvarnim viđenjima. Bilo kako bilo, Pluckley je na temelju njih stekao titulu najukletijeg mjesta u Engleskoj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.