Plutajući hotel u Norveškoj

Prvi plutajući hotel u obliku pahuljice biti će predstavljen u fjordovima u blizini norveškog grada Tromso, koji je smješten u artičkom krugu što ga čini jednim od najboljih mejsta za promatranje Sjevernog svjetla, odnosno Aurore Borealis. Riječ je o hotelu Krystall, čije je otvorenje predviđeno za 2017. godinu, a za glavnu ideju je zaslužna nizozemska tvrtka Dutch Docklands, koja se specijalizirala za izgradnju plutajućih objekta.

Izgradnja ovog luksuznog i neobičnog zdanja će započeti sredinom 2015. godine, a izgradnja bi trebala potrajati 18 mjeseci. Glavna ideja je da se ova veličanstvena pahulja priveže za dno fjorda, međutim da ostane mogućnost plutanja. Gostima će biti na raspolaganju 86 spavaćih soba, spa i wellness centar, ali i konferencijska dvorana. Krystall će kao luksuzni hotel kategoriziran 5* biti u sustavu luksuzne hotelske grupe, međutim još uvijek nije potvrđeno koje.

Krystall bi trebao biti prvi plutajući europski hotel, međutim Dutcu Docklands imaju u planu otvoriti i Cvijet oceana (Ocean Flower), plutajući resort na Maldivima, a postoje i planovi za izgradnju plutajućeg grada u Kini, zajedno sa muzejima i tematskim pakrom.

Očekuju nas jako zanimljiva putovanja u narednim godinama!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.