Prvi hrvatski botel Marina, Rijeka

Nekoć ugostiteljsko zabavni objekt u luci Mali Lošinj, a danas prvi hotel botel Marina, svoja vrata je otvorio u studenom 2013. godine. Riječ je o prvom smještajnom kapacitetu te vrste ne samo u Rijeci, već i na čitavoj hrvatskoj strani Jadrana. Smješten je na Adamićevom gatu u centru Rijeke, svega par minuta hoda udaljena od centra grada (Korzo), autobusnog i željezničkog kolodvora, znamenite gradske tržnice, kazališta, kina, muzeja i galerija.

Naziv botel (plutajući hotel) je sastavljen od dviju engleskih riječi, boat i hotel. Prema službenoj klasifikaciji, botel Marina spada u kategoriju hostela, te gostima nudi smještaj u 35 kabina s ukupno 112 ležajeva (od jednokrevetnih do šesterokrevetnih). Osim soba, gostima je na raspolaganju i prostor recepcije i lobbyija, galerija iznad recepcije (pogodna za druženje i gledanje televizije), coffe & wine bar te restoran koji nudi tipična mediteranska, ali i hrvatska jela.

Ujedno, na Marini možete organizirati poslovni domjenak, cocktail – zabavu, proslavu rođendana, vjenčanje ili bilo kakav svečani ”event”, dok je četvrta paluba idealna za organizaciju poslovnog sastanka ili konferencije u jedinstvenom ambijentu.

Marina ima jako dugu i zanimljivu povijest. Izgrađena je 1936. godine u Frederikshavnu u Danskoj, a kuma na porinuću joj je bila švedska princeza po kojoj je dobila ima: Kronprinsessan Ingrid. U to doba je bila vrlo moderan brod koji je plovio između luka u Skandinaviji, a 1950. godine je produžena i uskoro je promjenila ime i vlasnika, dok je današnje ime dobila 1969. godine. Od tada pa do 2005. godine redovito je plovila Jadranskim morem i prevela preko 250 000 vozila i milijun putnika. Osim jedinstvenog smještaja u Hrvatskoj, svojim gostima će rado ispričati i mnoštvo zanimljivih detalja svoje bogate i nadasve zanimljive povijesti!

Turistički vodič: Primorsko – goranska županija

Smještaj: Rijeka

photos: http://www.botel-marina.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.