Regionalni turistički centar za bicikliste u Međimurju

Odlična geografska pozicija Spa & Sport Resorta Sveti Martin, kao i činjenica da se od Graza do Toplica može stići biciklom za svega nekoliko sati i raznolika turistička ponuda Međimurja, čine ovo područje idealnim odredištem za profesionalne i rekreativne bicikliste iz cijeloga svijeta! Prema predviđanjima, do 2020. godine, broj cikloturista u Hrvatskoj će porasti za impresivnih 600 %.

Prema projektu ADRIA BIKE HOTEL koji je predstavljen na prezentaciji u Toplicama Sveti Martin, prvu licencu projekta u regiji će dobiti upravo Spa & Sport Resort Sveti Martin koji će postati središte biciklističkog turizma u regiji! Generalni direktor Toplica Sveti Martin, Branimir Blajić, nadodao je kako je smjer razvoja Spa & Sport Resorta Sveti Martin takav da prati zdrave trendove u svijetu, što podrazumijeva promociju zdravog življenja kroz uvođenje lokalnih i zdravih proizvoda uz dosadašnju ponudu, osim toga ponuda Toplica Sveti Martin se želi prilagoditi i rekreativnim sportašima, a posebice biciklistima kojih u Europi ima preko 60 milijuna, a koji godišnje realiziraju 2,3 milijarde biciklističkih izleta! Međimurje ima sve potrebne predispozicije kako bi se brendirao kao biciklistička destinacija, a ovaj projekt je upravo jedna stepenica više u promociji Međimurja na domaćem i inozemnom tržištu!

Dakako, do uspjeha projekta je dug put, no prvi se rezultati očekuju već ovu godinu za kada su najavljeni novi bike paketi, a vrhunac će biti veliki trodevni bike festival koji će se održati u drugoj polovici godine!

Turistički vodič: Međimurska županija

photos: TZ Međimurske županije

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.