Restoran u Sarajevu koji će probuditi minula vremena: 4 sobe gospođe Safije

Sarajevo je definitvno grad koji oduševljava i grad kojem se posjetitelji uvijek rado vraćaju. Bogata i nadasve zanimljiva povijest, kultuna ponuda, ali i ostale atrakcije ga svrstavaju među omiljene destinacije. Ujedno, grad se može pohvaliti odličnom gastronomskom ponudom, među kojom se nalazi restoran ”4 sobe gospođe Safije”. Riječ je o restoranu koji Vam nudi birane delicije, vinski i koktel bar, lounge bar te prekrasnu ljetnu terasu koja Vam donosi priču o jednoj legendi iz vremena prelaznog doba Turskog carstva u Austrougarsku. Safijina kuća je nastala davne 1910. godine kao simbol ljubavi, ljepote i prkosa. Kuću je izgradio austrijskougarski grof Von Herberstein za lijepu Sarajku imena Safija, a njihova kulturološki mješovita ljubavna veza je bila tabu u to vrijeme. Arhitekt Nedžad Hrelja, kao osoba angžirana za cijeli projekt, uredio je prostorije na način da su sačuvani svi detalji koji podsjećaju na ovu davnu ljubavnu priču, a svaka je prostorija sačuvala svoju povijest. Ugođaj četiri sobe, novom restauracijom ostao je netaknut, što je i bio krajnji cilj. Arhitektonska konstrukcija u orijentalnom stilu, interijeri ukrašeni rezbarijama i opremljeni vrijednim predmetima čine jedinstveno etnografsko iskustvo.

Posjetitelji restorana mogu uživati u tradicionalnim okusima bosanske kuhinje, ali i u crossover kuhinji odnosno okusima različitih svjetskih kuhinja. Vrhunski kuhari će se pobrinuti da svako jelo bude poseban užitak. Ono po čemu je poseban ovaj restoran su Slow Food večeri čija se filozofija zasniva na ideji da svaka osoba ima pravo na uživanje u ukusnoj hrani, a samim time ima i odgovornost da štiti nasljeđe i tradiciju. Na ovakim večerama gostima se poslužuje sedam slijedova pažljivo biranih namirnica, većinom iz bio uzgoja, koji se kombiniraju sa sedam različitih sorti vina koja su pažljivo birana kako bi stvorila jedinstvenu simbiozu okusa.

Pažljivo i stručno odabrana vina iz najboljih svjetskih vinskih regija će zadovoljiti i one najzahtjevnije, kao i posebno osmišljeni i pripremljeni kokteli. U Wine baru možete uživati i u ukusnoj kavi ili nekom drugom napitku, a posebno odabrana glazba (jazz, chill out, deep house music) će svakako doprinijeti Vašem uživanju i opuštanju. U samom centru Sarajava, a opet daleko od gradske buke i vreve, prekrasna terasa je omiljeno mjesto za sve one koji žele uživati i opustiti se. Kvalitetna usluga, vrhunska gastronomska ponuda, udobne sofe, odličan ambijent i prekrasan interijer će zasigurno uljepšati Vaš dan!

Lokacija:

photos: ©123rf

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.