Samo za hrabre: strašna mjesta

Ako ste ikada bili na nekom mjestu za koje ste mislili da je najstrašnije i koje Vas je jako uspjelo preplašiti, pripremite se za spoznaju da postoje još tisuću puta gora i strašnija mjesta- od napuštenih gradova, preko otoka pa sve do strašnih šuma i zaboravljenih tunela. Neka nam mjesta tjeraju strah u kosti, bez ikakvog razloga, no mjesta koja ćemo Vam predstaviti u nastavku za to sigurno imaju razloga i nekako smo uvjereni da neće biti ciljna odredišta Vašeg sljedećeg putovanja.

1. Mary King’s Close, Edinburgh, Škotska
Pod tlom edinburškog srednjovjekovnog starog grada, čijim ulicama svakodnevno šeta tisuće posjetitelja, nalazi se niz podzmenih ulica sa veoma neslavnom prošlošću. Naime, u Mary King’s Close-u u 17. stoljeću je bila karantena u kojoj su oboljeli od kuge ostavljani da umru, a poslije tog su zabilježene i neke paranormalne aktivnosti. Posjetitelji karantene su svjedočili da ih je prilikom posjete netko dodirivao po rukama i nogama, međutim nikog nisu mogli vidjeti. Vjeruje se da je riječ o mladoj djevojci Annie, koju su roditelji napustili 1645. godine, odnosno o njezinom duhu. Tijekom 19. stoljeća iznad Mary King’s Close-a je sagrađena nova zgrada, međutim ulice ispod su ostale jako dobro sačuvane, a s njim i navodni duhovi koji ovdje obitavaju.

2. Aokigahara, Japan
Na planini Fuji u Japanu se nalazi šuma Aokigahara koja je poznata po velikom broju samoubojstava koja su se u njoj dogodila. Naime, sredinom 20. stoljeća, preko 500 ljudi si je odlučilo oduzeti život upravo u njoj! Taj trend je započeo nakon objave knjige Kuroi Kaiju, pisca Seicha Matsumote u kojoj su dva lika upravo u toj šumi počinila samoubojstvo. Šuma je toliko gusta da je navodno moguće ponaći mjesta koja su tijekom dana u potpunom mraku! Osim tijela samoubojica, šuma je prepuna znakova upozorenja koja su ostavili šumari. Japanska vlada je 70-ih godina 20. stoljeća pokrenula provjeru šuma za tijelima. Pronađeno ih je svega 78, tako da tko zna koliko ih se još tamo nalazi…

3. Most Overtoun, Škotska
Ovaj most je poznat po tome što su u veoma kratkom peroidu stotine pasa odlučile skončati svoj život upravo s njega. Navodno su se psi počeli bacati s mosta ranih 1960-ih godina, a broja nesretnih životinja se vrti oko 600. Svjedoci ovog tragičnog događaja su tvrdili kako su se psi samovoljno bacili u vodu, a poslije toga su se rodile brojne teorije. Zanimljiva je činjenica da su psi koji su preživjeli prvi skok u vodu odlučili ponoviti svoj poduhvat te su se bacali u vodu sve dok nisu skončali, zbog čega neki vjeruju da je riječ o nadnaravnim silama.

4. Misteriozna kuća Winchester, San Jose, Kalifornija
Ova kuća se sastoji od 160 soba koje čine jedan labirint. Sagrađena je na zahtjev Sarah Winchester, nasljednice obitelji koja je svoje bogatstvo zaradila na proizvodnji oružja, točnije puške. Krajem 19. stoljeća, duboko pogođena muževom smrću, posjetila je medija koji joj je rekao da je proganjaju duhovi svih žrtava puške koju je proizvodila njezina obitelj. Stoga je upravo za te žrve trebala pronaći prikladno mjesto, odnosno kuću koja će se nadograđivati sve dok ona ne umre. Tako je gradnja ovog labirinta započela 1884. godine i trajala punih 38 godina, do njezine smrti. Zdanje je toliko veliko, da se u njemu izgubite: stotine hodinka, tajnih prolaza i soba koje su služile zbunjivanju duhova.

5. Bolnica Hellingly, Britanija
Kada bolnica koja je zapravo ludnica u nazivu ima riječ “hell”, odmah znate da se cijela stvar ne može dobro završiti. Ova bolnica je danas zatvorena i napuštena, no kao u svakom dobrom horor filmu ima obilježja mjesta na kojem su se događale jako loše stvari – vlastitu malu željeznicu, nebrojene odjele, vodeni toranj… Kada netko vidi kako izgleda bolnica, pomisli da je napuštena još od 19. stoljeća, no ova bolnica je radila sve do 1994. godine.

photos: pixabay.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.