Solomonski otoci, raj za ljubitelje ronjenja

Na jugozapadu Tihog oceana, istočno od Papue Nove Gvineje, nalazi se država koja se sastoji od bogatog arhipelaga kojeg sačinjava gotovo 1 000 otoka koji su razbacani svuda po Pacifiku – Solomonski otoci (Solomon Island). Njihova udaljena lokacija je učinila svoje i pomogla u očuvanju ovog otoka koji je danas jedna od omiljenih destinacija za odmor, posebice ljubiteljima vodenih sportova. Turisti najviše vole otoke Guadalcanal, Malaita, Choiseul, New Georgia, Santa Isabel i San Cristobal, dok se glavni grad Honiara nalazi na otoku Guadalcanalu. Glavni grad je prepun botaničkih vrtova i ima čak maleni kineski grad, a u blizini grada se nalaze brojna sela koja odišu gostoprimstvom domaćina.

Priroda na ovim otocima izaziva veliki interes javnosti, naime ovdje možete uživati u miksu poznatih, ali i onih nepoznatih biljnih i životinjskih vrsta. Klima je tropska i jako vlažna sa visokim temperaturama tokom cijele godine. Ovo otočje se odlikuje kristalno čistim morem te izuzetno bogatim podvodnim svijetom, ali i bijelim pješčanim plažama. Najbolje lokacije za ronjenje su u zapadnom dijelu države, odnosno u blizini otoka Gizo i New Georgia, a posjetitelje ovdje, osim bogatog podvodnog života, očekuju i brojne olupine iz Drugog svjetskog rata, što samo dodatno pojačava zanimanje za ronjenjem. Ujedno, popularne ture obuhvaćaju i bojišta iz Drugog svjetskog rata, pošto je ova država u Drugom svjetskom ratu bila poprište žestokih američko-japanskih borbi. Tako se u glavnom gradu Honiari danas mogu vidjeti brojne replike iz Drugog svjetskog rata te spomen ploče koje posjetiteljima pričaju o glavnim bitkama koje su se vodile ovdje.

Najveći dio ove otočne države prekrivaju kišne prašume i pospani vulkani – čak 900 vulkanskih otoka i koraljnih otočića se prostiru diljem tirkizno plavog tropskog mora. Egzotične orhideje, paprat i palme su široko rasprostranjene, kao i raznoliko voće i povrće. Ovo otočje pruža idealne uvijete za odmor za svih: od ljubitelja aktivnog odmora pa sve do onih koji preferiraju izležavanje na pješčanim plažama sa koktelom u ruci…

photos: pixabay.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.