Tražite jeftine avio – karte?

Dakako, novac je većini nas ograničavajući faktor i sukladno tome organiziramo svoja putovanja, pretražujemo last minute ponude i pregledavamo sve low – cost companije u nadi da ćemo pronaći najpovoljniju cijenu. U nastavku Vam donosimo nekoliko savjeta kako da uštedite novac prilikom rezervacije avionskih karata.

1. Newsletter
Ovo je prvi korak kako biste bili u toku sa svim novostima aviokompanija. Cijene letova se mijenjaju, ponekad čak i do 3 puta dnevno. Prijavite se na newsletter i sve ponude omiljene aviokompanije saznajte unaprijed, te pratite variranje cijena kako biste odabrali najpovoljniju opciju.

2. Vodite računa o najboljem vremenu za kupnju
6 – 8 tjedana prije planiranog putovanja je najčešće najbolje vrijeme za kupnju karte (iznimka su dakako posebne ponude i popusti koje se odnose točno na određeno razdoblje).

3. Putujte utorkom, srijedom i subotom
Putovanja sredinom tjedna su najčešće jeftinija u odnosu na ostale dane u tjednu. Zanima Vas koje dane su najskuplji letovi? Nedjeljom. Dakle, planirajte putovanja za sredinu tjedna, a novac radije potrošite na razgledavanje destinacije, ili na lijepi suvenir. Ili uložite u kasicu – prasicu i štedite za sljedeće putovanje!

4. Koristite privatni ”prozor” za pretraživanje
Da li Vam se ikada dogodilo da ste tražili let, potom se nakon nekoliko dana vratili na tu stranicu i vidjeli da je let čak duplo skuplji? Jedan od razloga se krije u tome da Vaše pretraživanje prati upravo ta aviokompanije kod koje ste pretraživali dotični let. Što Vam je činiti? Jednostavno, prilikom pretrage koristite privatni prozor.

5. Usporedite sve ponude
Mnogi od nas koriste Skyscanner kako bi provjerili i usporedili letove, no to ne znači da se tu uvijek mogu pronaći najbolje ponude. Usporedite ponude nekoliko aviokompanija i sigurno ćete uštedjeti jedan dio novca.

6. Putujte izvan glavne sezone
Istina, to znaju i ptice na grani, ali svakako je korisno spomenuti kada je u pitanju rezanje troškova za putovanje. Ukoliko nemate neko ciljano odredište, a jedino u tom određenom periodu možete putovati nezaboravite da je upravo negdje u svijetu post sezona. Budite hrabri i doživite neko novo mjesto koje nije toliko razvikano i gdje nećete čekati u redu 10 minuta za kuglu sladoleda. Vjerujte, nećete požaliti.

7. Kupujte karte utorkom poslijepodne
Ispostavilo se da zrakoplovne kompanije najčešće objavljuju sniženja i jeftinije letove utorkom poslijedpodne, što svakako treba iskoristiti i ugrabiti odlične ponude prije nego što isteknu.

8. Skupljanje milja – Da ili Ne?
Na raspolaganju su Vam dvije mogućnosti. Ukoliko želite uštedjeti više novaca svakako razmislite o letu sa jeftinijom aviokompanijom i iskoristite jednu od super ponuda. Međutim, ukoliko preferirate jednu aviokompaniju i često putujete, onda je to definitivno odlična ideja.

Dobili ste savjete za jeftine letove, a sada provjerite povoljnu ponudu smještaja i isplanirajte putovanje! Sretan put!

photos: pixabay.com

One comment

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.