Informacije

POLAZAK: 02.06. – 04.06.2017.           Ljubitelji povijesti, pridružite nam se na zanimljivom putovanju slikovitom Bavarskom, i obiđite neke od lokaliteta predratne Bavarske koji skrivaju zanimljive i mračne tajne Drugog svjetskog rata…

1. dan: ZAGREB – LANDSBERG AM LECH – MÜNCHEN
Okupljanje grupe u 04.15 h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502 – 506). Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak 04.30 h prema BAVARSKOJ. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do LANDSBERG AM LECHA, grada koji se nalazi na poznatoj njemačkoj Romantičnoj cesti – najstarijoj i najomiljenijoj turističkoj ruti u Njemačkoj koja je utemeljena poslije Drugog svjetskog rata, kako bi se potaknuo turistički razvoj. Landsberg je poznat po svom slikovitom središtu, smještenom uz rijeku LECH, koja je tokom povijesti imala veliki značaj za razvoj grada. Grad je ujedno poznat i po ZATVORU čiji je najpoznatiji zatvorenik bio upravo Adolf Hitler, te je u Landsbergu napisao svoju poznatu knjigu MEIN KAMPF. Hitler je bio zatvorenik u Landsbergu zbog veleizdaje nakon neuspjelog puča u Munchenu 1923. godine, a čelija broj 7 u kojoj je boravio je postala veoma popularna i veliki broj turista svaku godinu dolaze pred zatvor u kojem je boravila jedna od najozloglašenijih osoba 20. stoljeća. Ujedno, 1944. godine, u gradu je izgrađen najveći koncentracijski logor u Njemačkoj, koji je zatvoren 27. travnja 1945. godine, zahvaljujući Amerikancima… Po dolasku, zajednička šetnja gradom uz pratitelja: središnji trg neobičnog trokutaskog oblika u čijem se središtu nalazi MARIENBRUNNEN – fontana sa likom Majke Božje; GRADSKA VJEĆNICA koja će Vas očarati svojom rokoko fasadom; bivši URŠULINSKI SAMOSTAN; toranj SCHMALZTURM iz 1. stoljeća. Na sjeveru grada se nalazi stari grad Landsberg, dok su se na zapadnom dijelu grada nekoć nalazila skladišta soli, danas pretvorene u gradske knjižnice i trgovine… Slijedi slobodno vrijeme za individualne programe, kupnju suvenira ili gastronomske užitke. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i vožnja do MÜNCHENA. Odlazak prema hotelu. Zajednički odlazak u središte grada i šetnja sa pratiteljem putovanja. Odlazak na večeru u HOFBRAUHAUS, omiljenu Hitlerovu pivnicu u bavarskoj prijestolnici, koju i dan danas turisti zovu ”HITLEROVA PIVNICA”. Riječ je o Pivnici koju mnogi smatraju najpoznatijom u svijetu, proteže se na gotovo 10 000 m2 i primi do 4000 gostiju! Sastoji se od nekoliko prostorija, među kojima se nalaze i dvije suvenirnice te trgovina s pecivom i neizbježnim perecima. Pivo se toči isključivo u kriglama od litre – manjih krigli u pivnici gotovo da i nema, a konobari će se začuditi svakome tko naruči neko drugo piće… Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: MÜNCHEN – NÜRNBERG
Doručak. Nakon doručka odlazak prema središtu grada. Slijedi zajednička šetnja i razgled uz pratitelja: KÖNIGSPLATZ – LEOPOLDSTRASSE – GRADSKA VIJEĆNICA – BAVARIA – THERESIENWIESE – KARLSPLATZ – KARLSTOR – FRAUENKIRCHE – MARIENPLATZ – STARA i NOVA GRADSKA VIJEĆNICA. Slobodno vrijeme za individualne programe (kava, shopping, obilazak muzeja…). Okupljanje grupe i odlazak prema NÜRNBERGU, najvećem gradu franačke Bavarske. Po dolasku, odlazimo u razgled grada: GRADSKE ZIDINE – UTVRDA KAISERBURG – KUĆA ALBRECHTA DÜRERA – CRKVE SV. SEEBALDA I SV.LOVRE – BOLNICA SV.DUHA – MOST NA RIJECI PEGNITZ – GLAVNI TRG S FONTANOM I CRKVOM FRAUENKIRCHE – GRADSKA VIJEĆNICA. U Nürnbergu se nalazi nacistički kompleks u kojem su se nekoć okupljali Hitlerovi istomišljenici, djelo Hitlerovog omiljenog arhitekta Alberta Speera. Kompleks godišnje posjeti preko 200 000 ljubitelja povijesti – kako bi vidjeli stadione koje je Speer projektirao da traju koliko i građevine Starog Rima. No, od kraja Drugog svjetskog rata, kompleks malo po malo propada, a danas je na tom mjestu otvoren DOKUMENTACIJSKI CENTAR sa stalnom izložbom poznatom pod nazivom ”Fascinacije i užas” koja blago rečeno, prikazuje tamnu stranu njemačke povijesti. Svakako je važno istaknuti da je Nurnberg u godinama prije i poslije Drugog svjetskog rata bio važno središte nacističkih okupljanja. S obzirom da je grad bio boravište bivše carske obitelji, ne čudi nas što ga je Hitler odabrao kao glavno mjesto okupljanja svojih ideologijskih istomišljenika… Slobodno vrijeme za individualne programe, kupnju suvenira ili večeru. Odlazak u hotel u večernjim satima.

3. dan: ORLOVO GNIJEZDO – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak prema ORLOVOM GNIJEZDU, jednoj od najposjećenijih turističkih destinacija ove regije, koja se osim prekrasnim prirodnim ljepotama može pohvaliti i povijesnim značajem. Orlovo gnijezdo ili KEHLSTEINHAUS, bilo je utočište Hitleru i Evi Braun u periodu od 1939. do 1944. godine. Dograđeno je pokraj kuće koja se zvala BERGHOF, a koju je Hitler nekoliko godina iznajmljivao od austrijske udovice da bi ju naposljetku i kupio honorarom kojeg je zaradio od prodaje knjige “Mein Kampf”. Cijeli kompleks, u sklopu kojeg se nekoć nalazio hotel Platterhof, trebao je biti skrovište za Hitlera i njegove najbliže suradnike u slučaju da Berlin padne u savezničke ruke. Berghof je uništen tokom savezničkog bombardiranja 1945. godine, a ostatke nekadašnje kuće do temelja je srušila bavarska vlada nekoliko godina kasnije, dok je hotel Platterhof srušen 1990. godine. Kao simbol ovih prošlih vremena, na litici ponosno stoji Orlovo gnijezdo, koji je pretvoren u restoran. Po dolasku, izaći ćemo iz autobusa (u podnožju Orlovog gnijezda) te presjesti u poseban autobus (uz doplatu). Slijedi nastavak vožnje po 6.5 km dugoj planinskoj cesti, a potom vožnja liftom do visine od 1834 m. Oduševit ćete se prekrasnim pogledom na njemačke i austrijske Alpe. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju, ručak, kavu… Okupljanje grupe i povratak do parkinga, uz koji se nalazi DOKUMENTACIJSKI CENTAR izgrađen na temeljima podzemnih nacističkih bunkera. Slobodno vrijeme za posjet stalnoj izložbi o usponu i padu nacizma, koji ljubiteljima povijesti nudi kompletan uvid u sva nacistička zla… Okupljanje grupe i polazak prema Hrvatskoj. Slijedi ugodna vožnja Njemačkom, Austrijom, Slovenijom i Hrvatskom uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska predviđen je u kasnijim večernjim satima.

Polazak: 02.06.-04.06.2017.
Cijena po osobi: 1199,00 kn
First minute: 1099,00 kn

NAPOMENA:
– Prilikom rezervacije plaćate akontaciju u iznosu 150,00 kn po osobi, dok ostatak iznosa plaćate najkasnije do 21 dan prije polaska na putovanje!
– First minute cijena vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke kategorije, noćenje u Munchenu i u Nurnbergu u hotelu 3* u dvokrevetnim sobama na osnovi 2 noćenja sa doručkom, licenciranog turističkog pratitelja, sve razglede prema programu te troškove organizacije, jamčevine, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: putno osiguranje, karte javnog prijevoza, ulaznice u kulturno povijesne spomenike i objekte koje nisu navedene, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute

OBAVEZNE NADOPLATE (na licu mjesta):
– ulaznica za Orlovo gnijezdo: odrasli – 16.10 EUR; mladi do 14 godina – 9.30 EUR (doplata na licu mjesta, uključuje vožnju autobusom i lift)

FAKULTATIVNA NADOPLATA:
– putno osiguranje
– jednokrevetna soba: 300,00 kn ( 2 noćenja)

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
**preporuka: putno osiguranje.

photos: ©123RF, pixabay.com

Kupi


POLAZAK: 02.06. - 04.06.2017.