Informacije

POLAZAK: 09.09.2017.      Istražite sa nama ljepote sjevernih Vrata Hrvatske, posjetite jedinstveno Schoenstattsko svetište, uživajte u degustaciji meda u Medenom vrtu i upoznajte ljepote Varaždina i Čakovca u pratnji lokalnog turističkog vodiča!

Okupljanje grupe na autobusnom kolodvoru Zagreb, peron 502 – 506, u 07.15h. Nakon upoznavanja sa pratiteljem putovanja, polazak u 07.30h prema baroknom VARAŽDINU, poznatom kao ‘’MALI BEČ’’, gradu glazbe, baroka i cvijeća. Po dolasku u Varaždin kraći razgled grada i slobodno vrijeme za šetnju gradom. Predlažemo da popijete kavu u kavani ‘’Grofica Marica’’ i uživate u neizostavnoj torti ‘’Grofica Marica’’. Inače, kavana je ime dobila po istoimenoj opereti mađarskog skladatelja Imre Kalmana… Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te polazak prema MEĐIMURJU, Sjevernim Vratima Hrvatske; regiji koja će Vas oduševiti prirodnim i kulturnim znamenitostima. Ovo područje je omeđeno rijekama Murom i Dravom koje doprinose njegovoj ljepoti, dok Regionalni Park Mura-Drava čuve osobitosti ovog područja i štiti njegovu floru i faunu. Područje je ovo na kojem uspijeva mnoštvo kvalitetnih namirnica, a prva naša stanica biti će ČREČAN, točnije imanje staro preko 100 godina, na kojem se skriva bogastvo okusa, boja i mirisa poznato pod nazivom MEDENI VRT. Ova kušaonica meda i muzej nudi i pčelinje proizvode: cvjetni prah, matičnu mliječ, propolis, med.. Oduševiti ćete se uvidom u suživot pčela u prirode! Nakon razgleda i degustacije, slijedi odlazak prema ČAKOVCU, gradu ZRINSKIH, središtu MEĐIMURSKE ŽUPANIJE. Grad je ovo koji se diči kulturno povijesnim znamenitostima, a posebice PERIVOJEM ZRINSKI smještenom u srcu grada, u kojem ponosno stoji dvorac ZRINSKI, STARI GRAD u kojem djeluje MUZEJ MEĐIMURJA sa fundusom od preko 17 000 izložaka! Živopisni simbol grada je i Zrinska garda grada Čakovca, povijesna vojna postrojba čija se atraktivnost mjeri u europskim razmjerima, kao i ugled Zrinskih nekada… Nakon šetnje i razgleda grada u pratnji stručnog vodiča, slobodno vrijeme za kavu i ručak. Okupljanje grupe i odlazak prema MALOJ SUBOTICI, malenom mjestu nedaleko od Čakovca, poznatom SCHOENSTATTSKOM SVETIŠTU MAJKE TRIPUT DIVNE, koje je posvećeno 22. kolovoza 2009. godine. Ovo je svetište vjerna kopija Prasvetišta koje se nalazi kod Koblenza u Njemačkoj, a pokret u Hrvatskoj danas broji oko 1000 članova i izvor je trajne povezanosti sa Majkom Triput Divnom, kao odgojiteljicom novog čovjeka u novoj zajednici.. Okupljanje grupe i odlazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto dolaska je predviđen je do 20.30h.

POLAZAK: 09.09.2017.
Cijena: 135,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, razgled Varaždina i Čakovca sa lokalnim turističkim vodičima, razgled svetišta, licenciranog pratitelja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije i prodaje, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznicu za Medeni Vrt, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

NADOPLATA:
– Ulaznica za Medeni Vrt: 25,00 kn/osoba (minimalno 15 prijavljenih!)*
*zbog rezervacije termina, potrebna prijava odmah u agenciji!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL j.d.o.o., ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©TZ Međimurje, ©TZ Varažidn, ©Schoenstattsko svetište

Kupi


POLAZAK: 09.09.2017.
Za više informacija pošaljite upit