Informacije

POLAZAK: 12.12.2020.          Oduševite se bajkovitim dvorcima Hrvatskog zagorja, Velikim Taborom i Trakošćanom, prošetajte najpoznatijim marjanskim svetištem u Hrvatskoj i izradite svoj ukras za bor u obliku licitarskog srca…

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarsta grada Zagreba (Trg S. Radića 1), u 07.15h. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, polazak u 07.30 sati prema impozantnom VELIKOM TABORU. Nije poznato točno vrijeme izgradnje dvorca, no prema nekim izvorima, sagrađen je u drugoj polovici 15. stoljeća, u vrijeme turskih provala, i to vjerojatno kao ratni logor. Prema ocjeni UNESCO-a, s razlogom pripada najvišoj kategoriji spomenika. Uz dvorac je vezana legenda o tragičnoj i zabranjenoj ljubavi plemića Fridrika Celjskog i lijepe pučanke Veronike Desinićke. Razgled dvorca u pratnji kustosa. Slobodno vrijeme za kupnju suvenira. Okupljanje grupe i odlazak prema najromantičnijem i najljepšem dvorcu u Hrvatskoj, TRAKOŠĆANU. Vožnja prekrasnim Hrvatskim Zagorjem, uz zanimljive, edukativne teme koje će Vam naš vpdotej putovanja prenijeti za vrijeme vožnje. Dvorac Trakošćan je jedan od najznačajnijih kulturno povijesnih spomenika na području Republike Hrvatske i pripada nultoj kategoriji. Po dolasku, razgled muzejskog postava iz davnih vremena u pratnji, koji je ambijentalno postavljen u izvornoj funkciji te Vam daje mogućnost da se u potpunosti uživite u razdoblje koje seže od 13. st. pa sve do baroka, rokokoa i klasicizma. Osim prakrasnog dvorca, cijeli kompleks obuhvaća jedan od najljepše formiranih i održavanih pejzažnih parkova u Hrvatskoj i istoimeno jezero. Nakon razgleda dvorca, slobodno vrijeme za ručak, kavu ili šetnju uz obalu jezera. Okupljanje grupe i odlazak prema najpoznatijem marjanskom svetištu – MARIJI BISTRICI. U ovom svetištu i prošteništu štuje se čudotvorni kip Majke Božje s Djetetom u naručju, pred kojim su tijekom stoljeća milijuni pobožnih hodočasnika klečali i molili i od nebeske Majke dobivali pomoć i uslišanje. Kip je kroz svoju povijest nekoliko puta bio skrivan od opasnosti koje su mu prijetile, posljednji je puta pronađen i postavljen na oltar u srpnju godine 1684. godine, od kada su i započela hodočašća u ovo svetište. Odlazak na kratku prezentaciju o izradi LICITARSKOG SRCA, nakon čega ćete imati priliku ukrasiti svoje licitarsko srce, kojeg ćete ponijeti sa sobom i može Vam poslužiti kao ukras za bor ili poklon za dragu osobu. Dok se suveniri suše, otići ćemo u razgled svetišta u pratnji voditelja putovanja. Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Planirani povratak na mjesto polaska je do 20.30 h.

POLAZAK: 12.12.2020.
CIJENA PO OSOBI: 135,00 Kn

VAŽNO:
U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, prezentaciju i bojanje licitara, licitarsko srce, voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije i prodaje, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za dvorce Veliki Tabor i Trakošćane, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, putno osiguranje

DOPLATA (prijava u agenciji):
– dvorac Trakošćan: 40,00 kn
– dvor Veliki Tabor uz stručno vodstvo: 30,00 kn

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35 (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, Agencija zadržava pravo otkaza putovanja)

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Polasci iz Zagreba su izričito sa Autobusnog kolodvora Zagreb, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123RF

Kupi


Polazak: 12.12.2020.