Informacije

POLAZAK: 13.12.-16.12.2018.           Čarobna adventska bajka Bavarske: Regensburg, Rothenburg ob der Tauber, Nürnberg i Passau! Mogući polasci iz Šibenika i Zadra, sa naplatnih kućica!

0.dan: SPLIT – REGENSBURG – NÜRNBERG (13.12.)
Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru u Sukoišanskoj ulici u 23.00h. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi polazak prema Njemačkoj u 23.20 sati. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju i Njemačku, preko doline rijeke DUNAV, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora

1.dan: REGENSBURG – NÜRNBERG (14.12.)
Prva destinacija koju ćemo obići je REGENSBURG, prema mnogima jedan od najljepših srednjevjekovnih gradova Njemačke. Grad se može pohvaliti prekrasnom povijesnom gradskom jezgom koja obiluje tornjevima i palačama i koja će Vas zasigurno oduševiti. Šetnju i razgled Regensburga ćemo započeti šetnjom preko STAROG MOSTA i rijeka DUNAV i REGEN. Kraća šetnja će nas dovesti u povijesnu gradsku jezgru gdje nas očekuje daljni razgled: GOLIJATOVA KUĆA – GRADSKA VIJEĆNICA – KATEDRALA SVETOG PETRA – RIMSKI TORANJ – STARA KAPELA, bogato ukrašena crkva u rokoko stilu sa pozlaćenim ukrasima – MÜNSTER crkva – stara rimska vrata PORTA PRETORIA. Središtem grada dominiraju uske srednjovjekovne uličice, a tu se nalazi i najstariji restoran s kobasicama na području Njemačke. Slijedi slobodno vrijeme za individualne programe, posjet božićnom sajmu u povjesnoj gradskoj jezgri, kupnja poklona i suvenira ili vrijeme za gastronomske užitke u jednom od restorana koji se nalaze u uskim uličicama. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i vožnja do NÜRNBERGA. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan: ROTHENBURG OB DER TAUBER I NÜRNBERG (15.12.)
Nakon doručka, odlazak prema autobusu i vožnja prema njemačkoj romantičnoj cesti, kojom ćemo doći do jednog od najljepših romantičnih gradića u Njemačkoj: ROTHENBURGA. Riječ je o jednom od najčuvenijih mjesta u Njemačkoj kojeg godišnje posjete milijuni turista iz cijeloga svijeta. Rothenburg toliko očarava tako da i ne čudi što je poslužio za snimanje nekoliko filmova među kojima se posebno ističu ”Charlie i tvornica čokolade” te ”Pinocchio”… Rothenburg je posebna bavarska bajka, koja će Vas očarati! Uske uličice ovog grada skrivaju bogatu prošlost, a građevine koje se mogu vidjeti svjedoče o njoj. Polazište u obilasku grada je VELIKA GRADSKA KUĆA čiji je gotički dio izgrađen 1250. godine, a renesansni nadograđen 1572. godine. Nakon toga šetnja vodi do CRKVE SVETOG JAKOVA koja je specifična po tome što ispod nje prolaze automobili. U blizini se nalazi MUZEJ KRIMINALA I SREDNJOVJEKOVNIH SPRAVA ZA MUČENJE i nekoć se nalazio MUZEJ PORCULANSKIH LUTKI, čija je kolekcija rasprodana 2014. godine… Nakon razgleda povijesne jezgre slobodno vrijeme za posjet božićnom sajmu, posjet nekom od muzeja (preporuka: Božićni muzej) ili kušanje specijaliteta uključujući poznate rothenburške kugle od prhkog tijesta s različitim okusima. Okupljanje grupe i vožnja prema NÜRNBERGU, najvećem gradu franačke Bavarske. Po dolasku, odlazimo u razgled grada: GRADSKE ZIDINE – UTVRDA KAISERBURG – KUĆA ALBRECHTA DÜRERA – CRKVE SV. SEEBALDA I SV.LOVRE – BOLNICA SV.DUHA – MOST NA RIJECI PEGNITZ – GLAVNI TRG S FONTANOM I CRKVOM FRAUENKIRCHE – GRADSKA VIJEĆNICA. Slobodno vrijeme za posjet najpoznatijem božićnom sajmu u Europi i kupnju suvenira i poklona. Miris nürnberških medenjaka, poznatih kobasica i kuhanog vina uz prekrasno ukrašene štandove sajma i božićne ukrase zasigurno će Vas oduševiti i postati jedna od najdražih ”slika” Adventa. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

3.dan NÜRNBERG/OKOLICA – PASSAU – SPLIT (16.12.)
Raniji doručak i odjava iz hotela. Slijedi vožnja dolinom Dunava prema biskupskom gradu PASSAU, koji je smješten na tri rijeke: DUNAVU, ILZU i INNU. Zahvaljujući svom slikovitom položaju, grad je ujedno poznat po riječnim krstarenjima. Po dolasku, slijedi razgled stare gradske jezgre: GRADSKA VIJEĆNICA – HOTEL WILDER MANN – WITTELSBACHOV TRG – RESIDENZPLATZ I FONTANA – BISKUPSKA REZIDENCIJA – KATEDRALA SV.STJEPANA ukrašena stropnim slikarijama i najvećim orguljama u Europi. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje starih zanatskih ulica, kupnju suvenira ili uživanje u gastronomskoj ponudi koju možete pronaći u povijesnom okruženju slikovitog grada. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Hrvatskoj. Slijedi vožnja Njemačkom, Austrijom i Slovenijom uz kraća zaustavljanja putem, prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u kasnijim noćnim satima.

Polazak: 13.12.-16.12.2018.
Cijena po osobi: 1 890,00 kn
FIRST MINUTE: 1790,00 kn
*prilikom rezervacije potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 150,00 kn po osobi, a ostatak iznosa najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje!

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, licenciranog pratitelja, noćenje u hotelu 3* u Nurnbergu na bazi noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, PDV, troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, karte javnog prijevoza, nadoplata za jednokreventu sobu (160,00 kn/noć), troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute, boravišnu pristojbu, putno osiguranje

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
**preporuka putno osiguranje

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL j.d.o.o., ID KOD: HR-AB-01-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123rf

Kupi


POLAZAK: 13.12.-16.12.