Informacije

POLAZAK:  08.10.2108.        Doživite čarobnu bajku Plitvičkih jezera, najstarijeg Nacionalnog parka u Republici Hrvatskoj, koje će Vam dočarati jedinstvenu igru zelenila i vode i ostaviti Vas bez teksta…

Okupljanje grupe u 06.45 h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506). Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, polazak prema PLITVIČKIM JEZERIMA. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, sve do jedinstvenog svjetskog bisera, PLITVIČKIH JEZERA. Ovdje ćete doživjeti jedinstvenu igru zelenila i vode, koja će Vas ostaviti bez teksta! Ovo jedinstveno područje je proglašeno nacionalnim parkom još u travnju 1949. godine, a njihovu jedinstvenu ljepotu i značaj je prepoznao i UNESCO, te ih je 1979. godine uvrstio na listu prirodne baštine i to kao jednu od top prirodnih atrakcija! Područje parka čini ukupno 16 jezera, koja možemo podijeliti na GORNJA i DONJA JEZERA koja se stepenasto prelijevaju i silaze jedno u drugo, a posjetiteljima nudi uživanje i opuštanje u jedinstvenom okruženju i uz modrozelenu boju jezera… Po dolasku, kraći predah i odlazak u razgled jezera, u pratnji licenciranog turističkog pratitelja. Vožnja brodom po jezeru najvećem jezeru KOZJAK je nešto jedinstveno, dok će Vam se vožnja vlakićem u okruženju zelene šume urezati u pamćenje… Nakon razgleda, kraći predah za kupnju suvenira i slobodno vrijeme za kavu/sendviče… . Slijedi okupljanje grupe i odlazak prema RASTOKAMA. Putem ćete uživati u prekrasnom pogledu na ‘’MALE PLITVICE’’ – RASTOKE. Nastale su jedinstvenom igrom prirode, na mjestu gdje se rijeka SLUNJČICE ulijeva u rijeku KORANU, te na taj način tvori mnoštvo slapova od kojih su najljepši BUK, HRVOJE i VILINA KOSA. Rastoke su jedinstvena bajka koja je nastala zajedničkim djelovanjem prirode i čovjeka: ono što je priroda stvarala tisućama godina, čovjek je kasnije nadogradio prilagođavajući se prirodnim uvjetima, tvoreći jedinstvenu cjelinu. Upravo zbog tog jedinstvenog sklada povijesne, etnografske i graditeljske kulturne baštine Rastoke su 1969. godine upisane u Registar nepokretnih spomenika kulture. Nakon razgleda i prezentacije uz zanimljivu priču o MLINICAMA i nekadašnjem načinu života, slobodno vrijeme za kupnju suvenira, kavu, kolač ili za uživanje u čarobnoj prirodi… Okupljanje grupe i nastavak vožnje prema KARLOVCU. Putem ćemo proći pokraj TURNJA (moguće kraće zaustavljanje), u kojem se nalazi MUZEJ HRVATSKOG DOMOVINSKOG RATA, gdje se mogu vidjeti ostaci objekata oštećenih ratnim djelovanjem u Domovinskom ratu. Na prostoru oko objekata smještena su sredstva borbene tehnike iz zbirke oružja i vojnih vozila Domovinskog rata. Prepuni dojmova nastaviti ćemo našu vožnju do Zagreba, a povratak na mjesto polaska (AK Zagreb) se očekuje u ranijim večernjim satima.

POLAZAK:  08.10.2108.
CIJENA: 155,00 kn
First minute: 145,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, licenciranog pratitelja, sve razglede prema program, ulaznicu za Rastoke (prezentacija rada stare mlinice iz 17. stoljeća uz stručno vođenje), troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute, putno osiguranje,

OBAVEZNA NADOPLATA:
– ulaznica za NP Plitvička: (130,00 kn / odrasli; 100,00 kn / studenti; 70,00 kn / djeca (07 – 18 godina); djeca do 7 godina i osobe sa posebnim potrebama sa invaliditetom preko 50% ne plaćaju ulaznicu). NAPOMENA: studenti ponijeti sa sobom x-icu ili index zbog dokazivanja statusa studenta u slučaju da zatraže na ulazu.

Preporuka: udobna obuća i odjeća za posjet Nacionalnom Parku zbog blizine vode i mogućeg skliskog terena!

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL j.d.o.o., ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123RF, ©Arhiva Plitvička jezera

Kupi


Polazak: 08.10.2108.