Informacije

POLASCI: 26.02. – 05.03., 05.03. – 12.03., 19.03. – 26.03.

1. dan: Hercegovina – Split – Tel Aviv – Nazaret
Polazak iz Hercegovine rano ujutro. Sastanak u splitskoj zračnoj luci tri sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon carinskih formalnosti, polet charter leta zrakoplovne kompanije Arkia. Nakon carinskih formalnosti u zračnoj luci Ben Gurion, nastavak putovanja prema Nazaretu. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

2. dan: Nazaret – Gora Karmel – Nazaret
Doručak. Poslije doručka Sv. Misa u Bazilici navještenja. Slijedi razgled Bazilike, crkve sv. Josipa, sinagoge i crkve Marijinog izvora. Ručak u Casanovi u 12:30 sati, zatim razgled Haife, lučkog grada na sjeveru Izraela, posjet brdu Karmelu na kojem je djelovao prorok Ilija, Ilijinoj špilji u crkvi Gospe karmelske i samostanu Stella maris. Panoramski razgled Bahajskih vrtova. Povratak u hotel, večera, noćenje.

3. dan: Nazaret – Brdo Blaženstava – Tabga – Kafarnaum – Galilejsko jezero – Kana Galilejska
Poslije doručka, odlazak do Tabghe. Obilazak crkve čudesnog umnoženja kruha i riba, te posjet crkvi  Sv. Petra (crkva Petrova prvenstva) u istom mjestu. Zatim slijedi posjet Kafarnaumu, gradu u kojem je Isus proveo najviše vremena tijekom svog javnog djelovanja, razgled ostataka starog grada, sinagoge i Petrove kuće. Sveta misa na brdu Blaženstva. Poslije mise, ručak na Brdu blaženstva, te poslije ručka vožnja brodom po Galilejskom jezeru do Ginosara, kibuca u kojem se nalaze ostaci broda iz Kristova vremena. Nastavak putovanja do Kane galilejske. Obnova bračnih zavjeta u crkvi prvog Isusova čuda za crkveno vjenčane bračne parove. Povratak u hotel, večera. Uvečer moguć odlazak do Bazilike i prisustvovanje Klanjanju Presvetom u 20:30 sati. Noćenje.

4. dan: Nazaret – Tabor- Mjesto Isusova krštenja (Qaser Yehuda) – Jerihon – Jeruzalem
Doručak. Nastavak putovanja do brda Tabora i Bazilike Preobraženja. Sveta misa. Razgled svetišta i odlazak na rijeku Jordan, na mjesto Isusova krštenja. Obnova krsnih zavjeta, te poslije odlazak na ručak u 13:30 u Qumranu. Slijedi odlazak u Jerihon. Razgled lokacija iz Svetog Pisma – Zakejeva smokva, Brdo kušnje, izvori. Nastavak puta do Jeruzalema. Smještaj u hotelu , večera, noćenje.

5. dan: Jeruzalem – Maslinska gora – Cenacolo (Posljednja večera) – Zid Plača (Zapadni zid hrama)
Poslije doručka, uspon do Maslinske gore: crkva Očenaša, crkva Dominus flevit (Gospodin je plakao), Crkva svih naroda u Getsemanskom vrtu (Maslinski vrt u kojem se Isus znojio krvavim znojem). Ručak u restoranu Casanova u 12:00, te poslije ručka odlazak do brda Sion i posjeti crkvi Sv. Petra od pijetlova pijeva (Kaifin dvor). Obilazak crkve Dormitio Mariae (Marijino usnuće), zatim Cenacolo, mjesto Posljednje večere i Davidova groba. Sv. Misa u franjevačkoj crkvi Ad Cenaculum. Poslije mise posjet Zidu plača (Zapadni zid), ostatku nekadašnjeg Hrama. Povratak u hotel, večera, noćenje.

6. dan: Jeruzalem – Betlehem – Ein Karim
Poslije doručka odlazak do Ein Karima, rodnog mjesta Ivana Krstitelja. Posjet crkvi Marijina i Elizabetina susreta, te posjet crkvi rođenja Sv. Ivana Krstitelja. Nastavak putovanja prema Betlehemu. Posjet Pastirskim poljima, te odlazak u stari dio grada do trga Jaslica (Manger). Razgled Bazilika Rođenja Isusova, te ulazak u samu špilju. Ručak u Casanovi u 13:00 sati, te poslije ručka razgled špilje sv. Josipa i sv. Jeronima, Špilje mlijeka. Sveta misa. Povratak u hotel, večera, noćenje.

7. dan:  Jeruzalem – Križni put Via Dolorosa – Mrtvo more
Doručak. Posjet crkvi sv. Ane, posvećene Gospinu rođenju i ribnjaku Bethezda. Križni put ulicom Via Dolorosa do Crkve Kristova groba počinje od Kapele bičevanja i osude, te bazilike Ecce homo. Sveta misa, te poslije mise razgled Bazilike Groba. Ručak u Casanovi u 12:00 sati. Poslije ručka odlazak do Mrtvog mora. Kupanje u najslanijem moru na svijetu i najnižoj točki na Zemlji. Povratak u hotel za večeru. Noćenje.

8. dan: Tel Aviv – Split – Dubrovnik
Rani doručak. Polazak za zračnu luku Ben Gurion. Nakon carinske kontrole, polet zrakoplova Arkia airlines rano ujutro. Po dolasku u Split, ukrcaj u autobus i nastavak putovanja do Hercegovine. Uz usputna zaustavljana za odmor, dolazak u poslije podnevnim satima.

CIJENA ARANŽMANA : 1 500,00 USD (gotovinske uplate)*
DJECA DO 12 GODINA: 980,00 USD (gotovinske uplate)*
* Putovanje se plaća u kunama, prema srednjem tečaju HNB na dan uplate!

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski (osobnim dolaskom u poslovnicu)
– Općom uplatnicom ili internet bankarstvom (uplata u cijelosti)
– Općom uplatnicom ili internet bankarstvom (obročno, iznos u cijelosti treba biti uplaćen najkasnije 3 tjedna prije polaska na putovanje!)
– Kartične uplate (iznos cijene aranžmana uvećan za bankarski trošak provizije, mogućnost obročnog plaćanja)

Doplata za jednokrevetnu sobu: 380,00 USD

Cijena uključuje:
– prijevoz charter letom na relaciji Split – Tel Aviv – Split, pristojbe u zračnim lukama;
– smještaj u hotelima na bazi polupansiona i 6 ručaka u restoranima na terenu koji obilazimo;
– prijevoz autobusima visoke turističke klase;
– sve ulaznice za povijesne lokalitete, te prijevoz taxi vozilima do Brda Tabor;
– stručnog vodiča, te napojnice vozaču;
– vožnju brodom Galilejskim jezerom;
– putničko zdravstveno osiguranje;
– molitvenik, kapu

Cijena ne uključuje:
– Dolazak do zračne luke Split;
– troškove naknade za obročno kartično plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Dodatne informacije vezane za putovanje u Izrael:

Carinske formalnosti
Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu. Vrjednije (profesionalne) fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz Bosne i Hercegovine.
Putna prtljaga
U zrakoplov je dozvoljeno unijeti samo 1 komad prtljage i to onaj koji odgovara propisanim mjerama – da može stati u pretinac iznad sjedala putnika (do 7 kg). Podsjećamo vas da se u prtljazi ne smije nalaziti oštri predmeti (nožići, turpije za nokte, škarice, tekućina preko 100 ml – ovo pravilo posebno vrijedi za povratak – ni u kom slučaju ne stavljati vodu iz Jordana koju kupite u bočicama u ručnu prtljagu…). Takve stvari stavite u veliki kofer koji se predaje u avion a koji ne ide s vama (do 20 kg).
Novac
Izraelska novčana jedinica je Šekel, u opticaju je i Američki Dolar. U većim trgovinama i hotelima primaju se i kreditne kartice – Visa, Master, Diners, American. Sve se može plaćati dolarima osim što valja imati malo sitniša za odlazak u WC pogotovo ako treba ubaciti novčić u automat.
Odjeća i obuća
Odjeća i obuća treba biti pogodna za duža stajanja i šetnje. Temperatura u Izraelu u ožujku slična je temperaturi u Hercegovini i Dalmaciji u svibnju, stoga treba ponijeti laganu i prozračnu odjeću za dnevne obilaske, te topliju za večernje šetnje. Ponijeti pristojnu odjeću – ramena i koljena moraju biti pokrivena prilikom posjeta sakralnim objektima.
GSM telefoniranje
Naši GMS operateri imaju ugovore s lokalnim kompanijama: Orange i Cellcom. Cijena minute poziva prema Hrvatskoj i B i H iznosi oko 2,50 EUR od 08 – 20 h, noću oko 2,00 EUR, dok je cijena SMS poruke oko 0,70 EUR. Telefoniranje iz soba je preskupo.
Lopovi – najbolje je nabaviti malu torbicu oko vrata i krupniji novac i dokumente čuvati u njoj u njedrima, a ostalo u džepu. Kupovanje izvan trgovina je opasno jer tu lopovi koriste gužvu i kradu. Nisu nasilni pa su zato neprimjetni, ali vješti.
Korisne informacije
Gdje god budemo slavili sv. misu običaj je dati mali slobodni prilog za crkvu.
Svi ćete dobiti kape od nas, a kapa na glavi je obvezna za muške kad se posjećuje Zid plača (Zapadni zid hrama)
Sunčane naočale i kupaći kostim trebaju vam radi kupanja u Mrtvom moru.
Voda za piće – Voda u česmama je zdrava, a može se kupiti i u autobusu. Ako slučajno voda nije za piće bit ćete na to upozoreni, jer piše i na engleskom jeziku.
Piće uz objed: uz objed se servira voda i možda neki sokovi s vodom. Piće je prilično skupo.
Slikanje i snimanje: Na većini lokaliteta je dozvoljeno, ali ako negdje nije, bit ćete obaviješteni. Zabranjeno je fotografiranje vojnih i policijskih objekata.
U sobama u hotelu ne ostavljati ništa vrijedno. Koristiti sefove na recepciji hotela. Novac i putovnicu uvijek imati uza se
Imati ćemo prigodne molitvenike i pjesmarice. Svi ćete stoga moći sudjelovati u pjesmi i molitvi.
Bračni parovi moći će obnoviti bračne zavjete u Kani Galilejskoj i dobiti prigodnu diplomu.
Kupovanje suvenira: na svakom mjestu koje posjećujemo može se nabaviti nešto što je za to mjesto karakteristično.

ODGOVORNI ORGANIZATOR:
G-TOUR MEĐUGORJE d. o. o.
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel

PREPORUKA: Polica od otkaza putovanja!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: pixabay.com, ©G – Tours Međugorje, ©123RF

 

Kupi


POLAZAK: 26.02. - 05.03., 05.03. - 12.03., 19.03. - 26.03.2019.
Za više informacija pošaljite upit