Informacije

Polazak: 03.10.-06.10.2019.           Doživite čaroliju Istanbula, grada koji se smjestio na dva kontinenta, oduševite se arhitekturom, i uživajte u duhu Orijenta…  Vrijednost više: trošak izrade vize uključen u cijenu! Hotel u centru grada!

1. dan: ZAGREB – ISTANBUL
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova u 09.10 sati na izravnoj liniji TK1054 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.25 sati po lokalnom vremenu. Po obavljanju graničnih formalnosti, organizirani transfer do hotela. Smještaj u hotel i slobodno vrijeme za ručak i upoznavanje s okolicom hotela. Odlazak do Trga Taksim i šetnja ulicom Istiklal Caddesi (Ulica nezavisnosti s brojnim restoranima, trgovinama i barovima)… Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: ISTANBUL
Poslije doručka, odlazimo na cjelodnevni razgled grada u pratnji lokalnog vodiča, pješice i javnim prijevozom prema potrebi. Odlazak do trga Sultanahmet i razgledavanje stare sultanske palače Topkapi,  koja je bila sjedište Osmanlijskog carstva, sagrađena od strane sultana Mehmeda II. Nastavljamo prema Aja Sofiji,  remek-djelu bizantske arhitekture, jednom od najvećih graditeljskih dostignuća tog razdoblja. Preko puta Aja Sofije, nalazi se još jedna ljepotica: Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju… Slobodno vrijeme za individualne programe. Navečer predlažemo večeru i bogati zabavni program (uz doplatu). Noćenje.

3. dan: ISTANBUL
Poslije doručka, odlazimo do najveće palače u Istanbulu – džamije Sulejmana veličanstvenog, Suleymanije, vrhunskog djela najvećeg osmanlijskog (otomanskog) arhitekta i graditelja Sinana, koji je za izgradnju bio nadahnut Aja Sofijom. Slobodan ostatak dana za individualne programe. Predlažemo odlazak na izlet ”Čarolija Bospora”, koji će Vam dočarati svu raskoš nekadašnjeg otomanskog carstva. Odlazimo do Dolmabahce palače, nove sultanske palače iz druge polovine 19. stoljeća. Mješavina je baroknog, rokoko i neoklasicističkog stila sa tradicionalnim osmanskim gravurama  i na svojstven način spaja najbolje od Istoka i Zapada. Nakon obilaska Palače, odlazimo na krstarenje Bosporom, najpoznatijim morskim tjesnacem na svijetu, gdje ćemo imati priliku vidjeti priobalne vile i palače, male gradiće ali ogromne mostove koji povezuju Europu i Aziju… Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: ISTANBUL- ZAGREB
Nakon doručka, slobodno vrijeme za shopping i samostalno istraživanje grada. Preporuka: posjetite Kapali čaršiju, jedan od najvećih svjetskih natkrivenih bazara, na kojem Vas očekuje labirint od skoro 4000 dućana koji se prostire na 47 600 metara kvadratnih.. Ili pak otiđite u hamam i počastite se jedinstvenim turskim wellness iskustvom (uz doplatu)… Povratak u hotel i transfer do zračne luke te prijava na izravan let za Zagreb u 18.10 sati na liniji TK1054 (Turskih Airlines). Dolazak u Zagreb predviđen je u 19.20 sati po lokalnom vremenu.

PREDVIĐENI RED LETA:
TK1054 ZAG    IST 09:10   12:25
TK1054 IST    ZAG 18:10   19:20

POLAZAK: 03.10.-06.10.2019.
Cijena po osobi: 2 750,00 kn
First minute: 2 550,00 kn**

*prilikom rezervacije potrebno je uplatiti akontaciju u iznosu od 30%, a ostatak iznosa najkasnije 21 dan prije polaska na putovanje!
** First minute cijena vrijedi do 45 dana prije polaska na put ili popunjenja kapaciteta.

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na izravnom letu Zagreb – Istanbul – Zagreb (Turkish), licenciranog pratitelja, trošak izrade Vize (170,00 kn / osoba), noćenje u hotelu 4* na bazi 3 noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transfer na relaciji zračna luka-hotel-zračna luka, cjelodnevni razgled Istanbula prema programu, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), troškove jamčevine, PDV, troškove organizacije i prodaje

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, sve što nije navedeno pod ”cijena uključuje”, putno osiguranje (preporuka!), doplata za jednokrevetnu sobu (890,00 kn)

OBAVEZNA NADOPLATA:
– Zrakoplovne pristojbe i naknade: 1 250,00 kn po osobi (plaća se agenciji prilikom rezervacije aranžmana)

FAKULTATIVNA NADOPLATA (obavezne prijave u agenciji):
– Bospor krstarenje brodom i večera: 50,0 € / osoba (uključuje: povratni transfer, neograniceno lokalno alkoholno i bezalkoholno piće, večera, zabavni program sa trbušnom plesačicom i folklornim ansamblom) – min 10 osoba
– Sultanas nights program i večera: 40,00 € / osoba (transfer, 2 lokalna pića, večera i zabavni Show) – min 10 osoba
– Ulaznica za Sultan Ahmet (Aya Sofija + Topkapi palača s lokalnim vodičem i slušalicama) 45,00 € / osoba (min 10 osoba)
– Posjet haremu u Topkapi palači sa vodičem: 10,00 € / osoba (min 10 osoba)
– Vožnja brodom po Bosporu: 20,0 € / osoba (min 10 osoba)
– Ulaznica za Dolmabahce palaču uz stručno vodstvo i slušalice: 30,00 € / osoba (min 10 osoba)

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Za putovanje u Republiku Tursku obvezatna je e-viza i putovnica koja treba važiti najmanje 8 mjeseci od dana ulaska u zemlju!
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koju se propisuje.
– Organizator zadržava pravo promjene letova. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ovisno o redu letenja, radnim vremenima znamenitosti koje se posjećuju ili držanim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed.
– Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte.
– Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji u zemlji koju posjećujete.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

 

Photos: ©123RF

Kupi


POLAZAK: 03.10.-06.10.