Informacije

POLAZAK: 08.10.-10.10.2021.    Ne propustite bajkovito putovanje u Njemačku i uživajte u prekrasnim dvorcima Bavarske!

1. dan: ZAGREB – MÜNCHEN
Okupljanje grupe u 04.45h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502 – 506). Upoznavanje grupe sa pratiteljem putovanja, i polazak u 05.00h prema MÜNCHEN-u. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do bavarske prijestolnice. Po dolasku u grad, slijedi razgled uz licenciranog pratitelja: MARIENPLATZ, FRAUENKIRCHE, RESIDENZ PALACE, SREDNJEVJEKOVNI HOFBRAUHAUS, BAVARSKI PARLAMENT, KRALJEVSKA PALAČA, OPERA, FELDERRNHALLE. Slobodno vrijeme za individualne programe (kava, shopping, obilazak muzeja,..). Preporučamo posjet jednoj od brojnih bavarskih pivnica i uživanje bavarskim specijalitetima ali i u nezaobilaznoj bavarskoj pivi. Okupljanje grupe na dogovorenom mjestu i odlazak prema hotelu. Smještaj u hotel i noćenje.

2. dan: MÜNCHEN – DVORCI NEUSCHWANSTEIN – HOHENSCHWANGAU – LINDERHOF – MÜNCHEN
Doručak. Vjerujemo da će Vas ovaj dan oboriti s nogu: cjelodnevni izlet u najljepše bavarske dvorce. Posjet NEUSCHWENSTEINU, svjetski poznatoj znamenitosti ”dvorcu iz bajke” Ludwiga II, kojeg godišnje posjeti preko milijun posjetitelja! Dvorac Neuschwanstein je danas najpoznatiji po tome što je poslužio kao uzor za bajkoviti dvorac u tematskim parkovima Disneylanda, kao i scenografija za brojne igrane filmove, te zbilja izgleda kao dvorac iz bajke. Ovdje ćemo razgledati zanimljive i neobične unutarnje prostorije poput sale pjevača, prijestolne dvorane, spavaće sobe Ludwiga II., ali i čuti zanimljive priče! Odlazak u dvorac Hohenschwangau, obiteljsko sjedište u doba Ludwigovog oca Maksimilijana II. Obilazak nastavljamo posjetom dvorcu LINDERHOF, omiljenom Ludwigovom dvorcu, koji je izgrađen je poslije njegovom posjeta Versaillesu. Čudesni svijet Linderhofa uključuje dvoranu ogledala, maurske paviljone, terase i vodopade u jednom od najpoznatijih vrtova 19. stoljeća, Venerinu špilju i fontane (špilja i jezera zatvorena u zimskim mjesecima). Povratak u MÜNCHEN, u hotel. Noćenje.

3. dan: MÜNCHEN – SALZBURG – ZAGREB
Nakon doručka, polazak prema Salzburgu. Po dolasku slijedi zajednička šetnja sa pratiteljem putovanja povijesnom gradskom jezgrom: MOZARTOV TRG SA SPOMENIKOM – KATEDRALA – SAMOSTAN SV. PETRA – FESTIVALSKA DVORANA – SVEUČILIŠNA CRKVA – STARA REZIDENCIJA – NOVA REZIDENCIJA S 35 ZVONA – FRANJEVAČKA CRKVA – SVEUČILIŠNA CRKVA – MOZARTOVA RODNA KUĆA – FESTIVALSKA PALAČA – MIRABELL. Kratko slobodno vrijeme za individualne programe: uživajte u kavi i kolačima u tradicionalnim kavanama – slastičarnicama ili kupite originalne Mozart kuglice, omiljene suvenire iz Salzburga. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja kroz Austriju i Sloveniju, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak se očekuje u kasnim večernjim satima.

POLAZAK: 08.10.-10.10.2021.
Cijena po osobi: 1090,00 Kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 420,00 Kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, licenciranog pratitelja putovanja, smještaj u hotelu 3* na području Münchena u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi dva noćenja s buffet doručkom, PDV, sve razglede prema programu te troškove organizacije, prodaje i jamčevine.

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, karte javnog prijevoza, izlet u dvorce Bavarske, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, putno osiguranje

FAKULTATIVNA DOPLATA:
– Cjelodnevni izlet Dvorci Bavarske – odrasli 40,00 €/osoba, djeca do 18 godina 15,00 €/osoba (uključen prijevoz, stručno vodstvo, ulaznice u Hochenschwangau, Neuschwanstein i Linderhof te sve rezervacije ulaznica i trošak rezervacije)

NAPOMENA: potreban broj prijavljenih putnika za izlet Dvorci Bavarske je 20 putnika!

VAŽNO:

Za ovo putovanje je potrebna tzv. digitalna potvrda odobrena od Europske Unije, koja će služiti kao dokaz o cijepljenju (sa jednim od cjepiva koji su odobreni od EMU), dokaz od nedavno preboljenom virusu (ne duže od 6 mjeseci) ili kao dokaz negativnog PCR testa (za kojeg možete rezervirati termin u agenciji Smart Travel, a koji će se obaviti u poliklinici LabPlus).

U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
**preporuka: putno osiguranje.

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje (u Njemačkoj su obvezne FFP2 maske). Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

photos: ©123RF

 

Kupi


POLAZAK: 08.10.-10.10.2021.