Informacije

POLAZAK: 06.05., 03.06., 30.09., 21.10.2023.         Otkrijte ljepotu povijesne Majstorske ceste i geomorfološki značajnog lokaliteta Tulovih greda, te se oduševite zapanjujućim vidicima od kojih će Vam zastati dah…

Okupljanje grupe u 05.45h ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba, na Trgu S. Radića 1. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, polazak u 06.00h prema Dalmaciji, točnije PP VELEBIT. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do Svetog Roka, preko prijevoja Mali Alan, do križanja sa MAJSTORSKOM CESTOM. Ovdje ćemo izaći autobusa i krenuti u pješačenje (cca 6km do ”tornjeva” poznatijih pod nazivom Tulove grede).  Inače, Majstorska cesta jedna je od povijesnih velebitskih cesta koja je uvrštena na popis kulturnih dobara Republike Hrvatske. Kako bi se skratio put do Dalmacije, 1825. godine počela je izgradnja transvelebitske prometnice na relaciji Sveti Rok – Mali Alan – Obrovac, prema nalogu Bečkog dvora. Zahtjevan posao povjeren je Josipu Kajatanu Knežiću, majoru u njihovoj vojsci i priučenom inženjeru, kojem je za ovaj poduhvat trebalo 11 godina: četiri za planiranje, a onda još sedam godina gradnje. Majstorskom cestom ćemo doći do spektakularnih TULOVIH GREDA, prema mišljenju mnogih najljepših i najfascinantnijih stijena na Velebitu, sa najvišim vrhom na 1120 m/nv. Tulove grede su stjenoviti greben izrazito strmih kukova, nastali od vapnenačkih stijena. Protežu se u dužini od oko jednog kilometra, a sastavljene su od niza okruglih tornjeva, stupova, pukotina, procjepa, škrapa, uskih prolaza, ponikvi i niza drugih neobičnih kraških oblika, što daje posebnu čar i ljepotu. Oduševiti će Vas prekrasan pogled na drugi dio Nacionalnog parka Južni Velebit u pravcu Starigrada, pravcu Sv. Roka kao i pogled na Ravne kotare, Novigradsko i Karinsko more. Uspon na Tulove grede (cca 1h). VAŽNO: Uspon na Tulove grede nije jednostavan i traži određeno iskustvo (staza T3 po zahtjevnosti). Na markiranoj stazi postoji nekoliko klinova i sajli koji pomažu kod uspona. Za osobe sa manjkom iskustva, bez prikladne obuće i one koji se boje visine – nije preporučljivo da se penju . Do podnožja Tulovih greda staza nije tehnički zahtjevna te se već i sa te lokacije možete diviti ljepoti krajolika. Okupljanje grupe, i povratak Majstorskom cestom prema autobusu. Ugodna vožnja starom cestom, sve do PARIŽEVAČKE GLAVICE, gdje ćemo izaći iz autobusa i uživati u nezaboravnom pogledu na KANJON RIJEKE ZRMANJE. Na ovom se mjestu nalazilo indijansko selo – domovina Winnetoua, a Winnetou (Pierre Brice) i Old Shatterhand (Lex Barker) postali su krvna braća. S platoa se pruža zadivljujući pogled na duboko usječeni kanjon rijeke Zrmanje koji svakom posjetitelju neizbrisivo ostaje u sjećanju. Odlazak prema OBROVCU, gdje ćete imati kraće slobodno vrijeme za individualne programe i uživanje u predivnom pogledu na rijeku Zrmanju i padine južnog Velebita. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Slijedi ugodna vožnja, uz kraća usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska je predviđen u večernjim satima.

POLAZAK: 06.05., 03.06., 30.09., 21.10.2023.
Cijena po osobi: 33,50 € / 252,40 kn
Tečaj: 1,00 € = 7,53450 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom turističke kategorije, voditelja putovanja, sve razglede prema program, troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanja s rute, putno osiguranje, agencijsku naknadu za PP Velebit i naknadu za lokalnog vodiča od strane PP Velebit

OBAVEZNA NADOPLATA:
– ulaznica za PP Velebit + doplata za stručnog vodiča: 8,60 € / 65,00 kn  (cijena po osobi)

UPUTE ZA IZLET:
– udobna sportska odjeća,
– udobna i kvalitetna obuća prikladna za planinarenje i hodanje po neravnom terenu (teren je srednje težak): gojzerice ili tenisice + planinarski štapovi (po želji)
– dovoljna količina vode koja će Vam biti potrebna za prohodati dionicu + obrok (sendvič, energetske pločice,…) + zaštita od sunca (kapa, krema,…).
– rezervna garderoba (majica, čarape,…)
– VAŽNO: zbog specifičnog terena, ovaj izlet nije primjeren za osobe koje slabije hodaju i za osobe sa smanjenom pokretljivošću
– PREPORUKA: osiguranje od posljedica nesretnog slučaja (1,61 € / 12,12 kn / osoba)
Uplatom izleta potvrđujete da ste pročitali program izleta, posebne napomene i da ispunjavate zdravstvene, fizičke i tehničke preduvjete za sigurno sudjelovanje.

VAŽNO:

Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Kotizacija se ne vraća u slučaju bolesti niti se prebacuje na drugi izlet zbog izvršenih obveza prema prijevozniku. Savjetujemo uplatu osiguranja od otkaza putovanja.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel.

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30
MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 38

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel

NAPOMENE:
– S obzirom da izlet uključuje posjet Parku prirode, molimo Vas da pročitate i poštujete pravila ponašanja za vrijeme boravka unutar PP Velebit. Hvala Vam!
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123RF (prva i posljednja slika), ostale slike: ©JU Park prirode Velebit

 

Kupi


POLAZAK: 06.05., 03.06., 30.09., 21.10.2023.