Informacije

POLAZAK: 02.10.2021.         Doživite ljepote čarobnih slapova rijeke Krke, prirodnog i krškog fenomena, koji će Vas oduševiti prirodnim i kulturnim ljepotama i ostaviti Vas bez teksta…

Okupljanje grupe u 04.50h na Trgu S. Radića 1, ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba. Nakon upoznavanja grupe sa voditeljem putovanja, polazak prema DALMACIJI. Slijedi ugodna vožnja autocestom kroz LIKU i sjevernu DALMACIJU, sve do čarobnog dalmatinskog bisera – SKRADINA. Maleni i slikovit gradić, smješten je na mjestu gdje rijeka Krka ljubi Jadransko more. Skradin je romantičan i maleni mediteranski grad, koji oduševljava svojim uskim popločenim ulicama, mediteranskim duhom i vrhunskom gastronomijom. Cijela gradska jezgra zaštićeni je spomenik kulture, a skriva predivne građevine koje potječu većinom iz 18. i 19. stoljeća. Kraća šetnja gradićem, i odlazak prema brodu za NP KRKA. Ovaj prirodni i krški fenomen, najviše je poznat po svojih 7 sedrenih slapova, no može se pohvaliti i bogatim kulturnim nasljeđem! Nacionalnim parkom je proglašen 24. siječnja 1985. godine, dok su pojedini dijelovi parka pod zaštitom još od 1948. godine. Obuhvaća područje rijeke KRKE koja izvire u podnožju DINARE, no nacionalni park počinje nešto južnije, dva kilometra nizvodno od KNINA, a osim rijeke Krke park obuhvaća i donji tok rijeke ČIKOLE. Posebno je zanimljivo ušće rijeke Krke – estuarij, koji se proteže na čak 23,5 km: od SKRADINA pa sve do TVRĐAVE SV. NIKOLE.. Zajednička šetnja i uživanje u ljepotama Parka, te odlazak do broda kojim ćemo posjetiti otok VISOVAC. NAPOMENA: RAZGLED SUKLADNO VREMENSKIM UVJETIMA! Po povratku s Visovca, okupljanje grupe, ukrcaj u autobus i odlazak prema ŠIBENIKU, Krešimirovom grad, najstarijem hrvatskom samorodnom grad na Jadranu. Mediteranski ugođaj vijugavih i uskih šibenskih ulica, koje se spuštaju prema gradskoj luci, gradu daju posebni ugođaj. Od vremena hrvatskog narodnog kralja Krešimira, koji je gradu dao povelju 1066. godine, ovdje je tijekom stoljeća stvarana srednjovjekovna gradska jezgra kojom su dominirale četvrti Grad, Dolac i Gorica, a grad se kasnije proširio prema jugu i zapadu.. Nad gradom dominiraju srednjovjekovne tvrđave koje su smještene na istaknutim uzvisinama, kao što su tvrđave SV. IVANA i ŠUBIČEVAC, dok se na ulazu u kanal SV. ANTE nalazi tvrđava SV. NIKOLE koja predstavlja jedan od najjačih fortifikacijskih utvrda na našoj obali, te je upisana na UNESCO-v potpis zaštićene svjetske baštine. U srednjem vijeku grad je bio značajno središte, dao je Hrvatskoj niz uglednika, znanstvenika i umjetnika, ali je dao i veliki broj antropogenih spomenika od kojih posebno ističemo kamenu ljepoticu – katedralu SV. JAKOVA, remek djelo koje je zbog svojih iznimnih vrijednosti 2000. godine uvršteno pod zaštitu UNESCO – a. Podignuta je na južnoj strani GLAVNOG GRADSKOG TRGA, na mjestu gdje je nekoć stajala romanička crkva SV. JAKOVA. Kraći razgled grada u pratnji lokalnog gradskog vodiča, nakon čega slijedi kraće slobodno vrijeme. Prepuni dojmova, krenuti ćemo prema ZAGREBU. Ugodna vožnja autocestom, uz kraća zaustavljanja prema potrebi grupe, a povratak na mjesto polaska  se očekuje u večernjim satima.

POLAZAK: 02.10.2021.  
CIJENA: 265,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, voditelja putovanja, sve razglede prema program, lokalnog vodiča u Šibeniku, troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, slušalice za razgled Šibenika, skretanja s rute, putno osiguranje, ulaznicu u NP Slapovi Krke + brod za Visovac

OBAVEZNA NADOPLATA:
– ulaznica za NP Slapovi Krke: (75,00 kn / odrasli; 30,00 kn / studenti; 30,00 kn / djeca (07 – 18 godina); djeca do 7 godina ne plaćaju ulaznicu)
– doplata za izlet za Visovac (izlet u trajanju od 2h): 90,00 kn / osoba
– turističke slušalice za razgled Šibenika: 15,00 kn / osoba

*preporuka: udobna obuća i odjeća za posjet Nacionalnom Parku zbog blizine vode i mogućeg skliskog terena!

VAŽNO:
U slučaju donošenja jedne od sljedećih mjera za putovanja unutar država članica Europske Unije za državljane Republike Hrvatske:
– da za ulazak u odabranu destinaciju budu uvedene mjere poput obveznog testiranja na Covid-19 prilikom ulaska u zemlju ili karantene za državljane Republike Hrvatske,
– obveze samoizolacije/karantene prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– obveze testiranja na virus Covid-19 prilikom povratka u Republiku Hrvatsku iz odabrane destinacije,
– zabrane putovanja za državljane Republike Hrvatske u odabranu destinaciju,
– bilo koja druga epidemiološka mjera od strane Stožera koja bi rezultirala nemogućnošću realizacije planiranog putovanja u odabranu destinaciju.
Garantiramo povrat uplaćenih sredstava u punom iznosu u roku 1 radnog dana od otkaza putovanja od strane agencije.

U slučaju otkaza od strane putnika zbog sumnje na zarazu ili zaraze virusom Covid-19 prije putovanja, za vrijeme putovanja ili poslije putovanja primjenjuju se Opći uvjeti putovanja turističke agencije Smart Travel!

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 35 (u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo otkaza putovanja ili promjene cijene).

ORGANIZATOR: Smart Travel
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel

NAPOMENE:
– S obzirom da izlet uključuje posjet Nacionalnom parku, molimo Vas da pročitate i poštujete pravila ponašanja za vrijeme boravka unutar NP Krka. Hvala Vam!
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298625000131 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: ©123RF

 

Kupi


POLAZAK: 02.10.2021.
Za više informacija pošaljite upit