Informacije

POLAZAK: 14.05.-21.05.2019. (RASPRODANO!)

14. 05. Zagreb – Tel Aviv – Jeruzalem
Sastanak u zračnoj luci dr. Franjo Tuđman tri sata prije polijetanja zrakoplova. Detaljan carinski pregled prije poleta zrakoplova za Tel Aviv. Nakon carinskih formalnosti u zračnoj luci Ben Gurion, nastavak putovanja prema Jeruzalemu. Smještaj u hotelu, večera, noćenje.

15. 05. Maslinska gora – Cenacolo (Posljednja večera) – Zid Plača (Zapadni zid hrama)
Doručak. Poslije doručka, uspon do Maslinske gore: crkva Očenaša, crkva Dominus flevit (Gospodin je plakao), Crkva svih naroda u Getsemanskom vrtu (Maslinski vrt u kojem se Isus znojio krvavim znojem). Ručak u restoranu Casanova, te poslije ručka odlazak do brda Sion i posjeti crkvi Sv. Petra od pijetlova pijeva (Kaifin dvor). Obilazak crkve Dormitio Mariae (Marijino usnuće), zatim Cenacolo, mjesto Posljednje večere i Davidova groba. Sv. Misa u franjevačkoj crkvi Ad Cenaculum. Poslije mise posjet Zidu plača (Zapadni zid), ostatku nekadašnjeg Hrama. Povratak u hotel, večera, noćenje.

16. 05. Jeruzalem – Betlehem – Ein Karim
Poslije doručka odlazak do Ein Karima, rodnog mjesta Ivana Krstitelja. Posjet crkvi Marijina i Elizabetina susreta, te posjet crkvi rođenja Sv. Ivana Krstitelja. Nastavak putovanja prema Betlehemu. Posjet Pastirskim poljima, te odlazak u stari dio grada do trga Jaslica (Manger). Razgled Bazilika Rođenja Isusova, te ulazak u samu špilju. Ručak u Casanovi, te poslije ručka razgled špilje sv. Josipa i sv. Jeronima, bazilika sv. Katarine. Sveta Misa, te poslije mise povratak u hotel, večera, noćenje.

17. 05. Via dolorosa – Bazilika Groba
Doručak. Posjet crkvi sv. Ane, posvećene Gospinu rođenju i ribnjaku Bethezda. Križni put ulicom Via Dolorosa do Crkve Kristova groba počinje od Kapele bičevanja i osude, te bazilike Ecce homo. Sveta misa, te poslije mise razgled Bazilike Groba. Ručak u Casanovi, poslije ručka slobodno vrijeme za osobne pobožnosti i razglede. Moguć odlazak u Yad Vashem, Muzej holokausta, te Muzeja Izraela u kojemu se nalazi model Jeruzalema iz Kristova vremena. Povratak u hotel, večera, noćenje.

18. 05. Jeruzalem – Qumran – Mrtvo more – Jerihon – Mjesto Kristova krštenja – Nazaret
Poslije doručka, sveta misa. Nastavak putovanja do Qumrana. Posjet mjestu pronalaska svitaka s Mrtvog mora. Slijedi kupanje u najslanijem moru na svijetu i najnižoj točki na Zemlji. Ručak, te poslije odlazak u Jerihon, najstariji grad na svijetu. Razgled lokacija iz Svetog Pisma – Zakejeva smokva, Brdo kušnje, izvori. Obnova krštenja na rijeci Jordan u mjestu Qaser Yehud, te nastavak putovanja prema Nazaretu. Po dolasku, smještaj u hotelu, večera, noćenje.

19. 05. Nazaret – Tabor
Doručak. Poslije doručka Sv. Misa. Slijedi razgled Bazilike, crkve sv. Josipa, sinagoge i crkve Marijinog izvora. Ručak, zatim odlazak prema Taboru. Uspon vozilima do bazilike Preobraženja, te razgled svetišta. Povratak u hotel, večera, noćenje.

20. 05. Nazaret – Brdo Blaženstava – Tabga – Kafarnaum – Galilejsko jezero – Kana Galilejska
Poslije doručka, odlazak do Brda Blaženstava. Sveta misa. Poslije mise silazak do jezera i razgled Tabghe. Obilazak crkve čudesnog umnoženja kruha i riba, te posjet crkvi Sv. Petra (crkva Petrova prvenstva) u istom mjestu. Zatim slijedi posjet Kafarnaumu, gradu u kojem je Isus proveo najviše vremena tijekom svog javnog djelovanja, razgled ostataka starog grada, sinagoge i Petrove kuće. Ručak na Brdu blaženstva u 12:30 sati, te poslije ručka, vožnja brodom po Galilejskom jezeru. Nastavak putovanja do Kane galilejske. Obnova bračnih zavjeta u crkvi prvog Isusova čuda. Povratak u hotel, večera. Uvečer moguć odlazak do Bazilike i prisustvovanje Klanjanju Presvetom u 20:30 sati. Noćenje.

21. 05. Nazaret – Haifa – Tel Aviv Ben Gurion
Doručak. Sveta misa i nastavak putovanje prema Haifi, lučkom gradu na sjeveru Izraela, posjet brdu Karmelu na kojem je djelovao prorok Ilija, Ilijinoj špilji u crkvi Gospe karmelske i samostanu Stella maris. Panoramski razgled Bahajskih vrtova. Ručak, te poslije ručka nastavak putovanja do zračne luke Ben Gurion. Nakon detaljne carinske kontrole, polet zrakoplova za Zagreb.

CIJENA ARANŽMANA: 1 420,00 USD (gotovinske uplate)*
DJECA DO 12 GODINA: 960,00 USD (gotovinske uplate)*
* Putovanje se plaća u kunama, prema srednjem tečaju HNB na dan uplate!

NAČINI PLAĆANJA:
– Gotovinski (osobnim dolaskom u poslovnicu)
– Općom uplatnicom ili internet bankarstvom (uplata u cijelosti)
– Kartične uplate (iznos cijene aranžmana uvećan za trošak banke, mogućnost obročnog plaćanja)

Cijena uključuje:
– prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Tel Aviv – Zagreb, pristojbe u zračnim lukama;
– smještaj u hotelima na bazi polupansiona i 6 ručaka u restoranima na terenu koji obilazimo;
– prijevoz autobusima visoke turističke klase;
– sve ulaznice za povijesne lokalitete, te prijevoz taxi vozilima do Brda Tabor;
– stručnog vodiča, te napojnice vozaču, nosačima prtljage, restoranima i hotelima; –
– vožnju brodom Galilejskim jezerom;
– putničko i zdravstveno osiguranje s jamstvom do 15.000€;
– molitvenik, kapa.

Cijena ne uključuje:
– troškove naknade za obročno kartično plaćanje, koja ovisi o vrsti kartice.

Dodatne informacije vezane za putovanje u Izrael:

Carinske formalnosti
Svi predmeti namijenjeni za vaše osobne potrebe oslobođeni su carine u Izraelu. Vrjednije (profesionalne) fotoaparate i kamere treba prijaviti na izlasku iz Bosne i Hercegovine.
Putna prtljaga
U zrakoplov je dozvoljeno unijeti samo 1 komad prtljage i to onaj koji odgovara propisanim mjerama – da može stati u pretinac iznad sjedala putnika (do 7 kg). Podsjećamo vas da se u prtljazi ne smije nalaziti oštri predmeti (nožići, turpije za nokte, škarice, tekućina preko 100 ml – ovo pravilo posebno vrijedi za povratak – ni u kom slučaju ne stavljati vodu iz Jordana koju kupite u bočicama u ručnu prtljagu…). Takve stvari stavite u veliki kofer koji se predaje u avion a koji ne ide s vama (do 20 kg).
Novac
Izraelska novčana jedinica je Šekel, u opticaju je i Američki Dolar. U većim trgovinama i hotelima primaju se i kreditne kartice – Visa, Master, Diners, American. Sve se može plaćati dolarima osim što valja imati malo sitniša za odlazak u WC pogotovo ako treba ubaciti novčić u automat.
Odjeća i obuća
Odjeća i obuća treba biti pogodna za duža stajanja i šetnje. Temperatura u Izraelu u ožujku slična je temperaturi u Hercegovini i Dalmaciji u svibnju, stoga treba ponijeti laganu i prozračnu odjeću za dnevne obilaske, te topliju za večernje šetnje. Ponijeti pristojnu odjeću – ramena i koljena moraju biti pokrivena prilikom posjeta sakralnim objektima.
GSM telefoniranje
Naši GMS operateri imaju ugovore s lokalnim kompanijama: Orange i Cellcom. Cijena minute poziva prema Hrvatskoj i B i H iznosi oko 2,50 EUR od 08 – 20 h, noću oko 2,00 EUR, dok je cijena SMS poruke oko 0,70 EUR. Telefoniranje iz soba je preskupo.
Lopovi – najbolje je nabaviti malu torbicu oko vrata i krupniji novac i dokumente čuvati u njoj u njedrima, a ostalo u džepu. Kupovanje izvan trgovina je opasno jer tu lopovi koriste gužvu i kradu. Nisu nasilni pa su zato neprimjetni, ali vješti.
Korisne informacije
Gdje god budemo slavili sv. misu običaj je dati mali slobodni prilog za crkvu.
Svi ćete dobiti kape od nas, a kapa na glavi je obvezna za muške kad se posjećuje Zid plača (Zapadni zid hrama)
Sunčane naočale i kupaći kostim trebaju vam radi kupanja u Mrtvom moru.
Voda za piće – Voda u česmama je zdrava, a može se kupiti i u autobusu. Ako slučajno voda nije za piće bit ćete na to upozoreni, jer piše i na engleskom jeziku.
Piće uz objed: uz objed se servira voda i možda neki sokovi s vodom. Piće je prilično skupo.
Slikanje i snimanje: Na većini lokaliteta je dozvoljeno, ali ako negdje nije, bit ćete obaviješteni. Zabranjeno je fotografiranje vojnih i policijskih objekata.
U sobama u hotelu ne ostavljati ništa vrijedno. Koristiti sefove na recepciji hotela. Novac i putovnicu uvijek imati uza se
Imati ćemo prigodne molitvenike i pjesmarice. Svi ćete stoga moći sudjelovati u pjesmi i molitvi.
Bračni parovi moći će obnoviti bračne zavjete u Kani Galilejskoj i dobiti prigodnu diplomu.
Kupovanje suvenira: na svakom mjestu koje posjećujemo može se nabaviti nešto što je za to mjesto karakteristično.

ODGOVORNI ORGANIZATOR:
G-TOUR MEĐUGORJE d. o. o.
*vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel

PREPORUKA: Polica od otkaza putovanja!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

Photos: pixabay.com, ©G – Tours Međugorje, ©123RF

Kupi


POLAZAK: 14.05.-21.05.2019.
Za više informacija pošaljite upit