Informacije

POLAZAK: 29.08., 26.09.2020.                Istražite sa nama ljepote sjevernih Vrata Hrvatske, oduševite se Mađerkinim bregom, degustirajte poznato međimursko vino obitelji Štampar i upoznajte ljepote Varaždina u pratnji lokalnog turističkog vodiča!

Okupljanje grupe ispred zgrade gradskog poglavarstva grada Zagreba (Trg S. Radića 1), u 07.15h Nakon upoznavanja sa voditeljem putovanja, polazak u 07.30h prema baroknom VARAŽDINU, poznatom kao ‘’MALI BEČ’’, gradu glazbe, baroka i cvijeća. Po dolasku u Varaždin odlazimo u razgled grada sa lokalnim vodičem, u kojem ćete upoznati bogatu povijest Varaždine i vidjeti neke od najljepših kulturno-povijsnih spomenika baroknog grada. Prisustvovanje atraktivnoj smjeni straže koju subotom ujutro uprizoruju pripadnici Varaždinske gradske garde Purgari. Baš kao što i dolikuje prvoj hrvatskoj prijestolnici, nad Varaždinom već dva i pol stoljeća bdije Varaždinska građanska garda koja je svoj prvi poznati Statut dobila 1750. godine od austrijske carice Marije Terezije. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za šetnju gradom. Predlažemo da popijete kavu u kavani ‘’Grofica Marica’’ i uživate u neizostavnoj torti ‘’Grofica Marica’’. Inače, kavana je ime dobila po istoimenoj opereti mađarskog skladatelja Imre Kalmana… Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme, te polazak prema MEĐIMURJU, Sjevernim Vratima Hrvatske; regiji koja će Vas oduševiti prirodnim i kulturnim znamenitostima. Ovo područje je omeđeno rijekama Murom i Dravom koje doprinose njegovoj ljepoti, dok Regionalni Park Mura-Drava čuve osobitosti ovog područja i štiti njegovu floru i faunu. Područje je ovo na kojem uspijeva mnoštvo kvalitetnih namirnica, a prva naša stanica biti će poznati vidikovac MAĐERKIN BREG, jedno od najljepših mjesta u Međimurju koje će Vas oduševiti stepenastim poljima i prekrasnom prirodom. Smješten je na 341 m nv, a sa njega se pruža pogled na čak 4 države: Austriju, Sloveniju, Mađarsku i Slovačku, dok za vedrog vremena pogled seže sve do Sljemena. Ime je dobio po Emiliji Krauthaker, plesačici mađarskog podrijetla, poznatijoj kao ”Mađerka”.  Nakon upoznavanja detalja iz Mađerkinog života, slobodno vrijeme za šetnju i fotografiranje. Okupljanje grupe i odlazak prema obližnjoj vinariji Štampar. Na valovitim položajima brežuljaka Svetog Urbana i Krpeca u Robadju dozrijevaju najbolje međimurske kaplje Pušipela, Graševine, Silvanca zelenog, Chardonnaya, Pinota sivog, Rajnskog rizlinga, Muškata žutog, Sauvignona, Cabernet sauvignona i Gamaya. Upoznati ćemo bogatu povijest vina obitelji Štampar i poslije tog uživati u degustaciji (uz mogućnost kupnje). Okupljanje grupe i odlazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto dolaska je predviđen je do 20.30h.

POLAZAK: 29.08., 26.09.2020.
CIJENA: 145,00 kn

CIJENA UKLJUČUJE: prijevoz turističkim autobusom visoke turističke kategorije, lokalnog vodiča u Varaždinu, voditelja putovanja, sve razglede prema programu te troškove jamčevine, organizacije, prodaje i realizacije, PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, degustaciju vina i posjet vinskom podrumu, turističke slušalice, fakultativne sadržaje, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, sve ne navedene troškove, skretanje s rute

DOPLATE:
– doplata za turističke slušalice za razgled grada u pratnji lokalnog vodiča: 15,00 kn / osoba
– doplata za degustaciju vina i posjet vinariji i razgled vinskih podruma: 50,00 kn / osoba (uključuje 5 vrsta vina + degustacijski prilog (kruh s bučinim uljem, sir i meso iz tiblice). 

MINIMALAN BROJ PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 30 (u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, Agencija zadržava pravo otkaza putovanja)

ORGANIZATOR: Smart Travel
* vrijede opći uvjeti putovanja agencije Smart Travel
** preporuka putno osiguranje!

NAPOMENE:
– Sukladno preporukama HZJZ, molimo Vas da na izlet ponesete maske te da ih nosite na licu za vrijeme vožnje. Na ulazu u autobus, potrebno je dezinficirati ruke. Agencija će osigurati potrebne dezinficijense za ruke.
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uvjetima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Od 7. travnja 2017. godine u primjeni je novi sustav granične kontrole svih osoba koje prelaze granične prijelaze, na svim granicama Europske unije na kojima se provode granične kontrole, uključujući i građane Europske unije što može uzrokovati duža čekanja na graničnim prijelazima te Vas molimo za razumijevanje.
– Polasci iz Zagreba su izričito sa Autobusnog kolodvora Zagreb, osim ukoliko u programu nije drugačije navedeno. Sukladno članku 14. odluke o uređenju prometa (Službeni glasnik Grada Zagreba 21/14) na stajalištima javnog prijevoza dopušteno je stajanje samo autobusima trgovačkog društva kojemu je Grad povjerio obavljanje poslova javnog prijevoza putnika.
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o točnom peronu polaska, broju sjedala, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili za osobe koje zahtijevaju korištenje WC u autobusu.
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!

Upute i Opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupnjom putovanja prihvaćate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pozorno pročitate. Odgovorni organizator: SMART TRAVEL d.o.o., Medveščak 89, 10 000 Zagreb, OIB: 65858888364, ID KOD: HR-AB-070116312. Polica jamčevine br. 298640000004 uplaćena kod Croatia Osiguranja d.d. Zagreb, Vatroslava Jagića 33, 10 000 Zagreb, OIB: 26187994862, Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH, http://www.mvep.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji države u koju se putuje. Organizator zadržava pravo izmjene redoslijeda provedbe programa.

 

photos: 123RF

 

Kupi


POLAZAK: 29.08., 26.09.2020.