Informacije

SVAKODNEVNI INDIVIDUALNI POLASCI           Zanzibar je otok kojim dominiraju palme, posebice kokosove, koje se uzdižu na bijelim pijeskom kilometrima dugih plaža koje već godinama nose epitet najljepših u svijetu. Odaberite jedan od odličnih hotela iz naše ponude i uvjerite se kako je Zanzibar stvoren za Vaš idealan odmor!

9 dana / 6 noćenja

1. dan: Zagreb – Dubai
Polijetanje zrakoplova iz Zagreba u popodnevnim satima. Po dolasku u Dubai slijedi nastavak leta za Zanzibar u kasnim večernjim satima. Noćni let.

2. dan: Zanzibar
Slijetanje na Zanzibar u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu. Slijedi transfer do odabranog hotela.

3.- 7. dan: Zanzibar
Slobodno vrijeme za odlazak na neki od izleta, te odmor na bijelim pješčanim plažama.

8. dan: Zanzibar – Dubai
Odjava iz hotela do 12 sati. Slobodno prijepodne. U popodnevnim satima slijedi transfer za zračnu luku. Polijetanje zrakoplova za Dubai u večernji satima. Noćni let.

9. dan: Dubai – Zagreb
Slijetanje u Dubai predviđeno je u ranim jutarnjim satima po lokalnom vremenu. Polijetanje zrakoplova iz Dubaija za Zagreb u jutarnjim satima. Dolazak u Zagreb u popodnevnim satima po lokalnom vremenu.

CIJENA: od 7 960,00 kn / osoba
POLASCI: SVAKODNEVNO DO 31.10.2019.
Napomena: Moguće je napraviti rezervacije u hotelima sa duljim boravkom uz korekciju cijene prema cijenama i raspoloživosti smještaja u trenutku upita. Jednokrevetna soba na upit.

CIJENA UKLJUČUJE:
– prijevoz zrakoplovom (ekonomska klasa)
– privatni prijevoz od zračne luke do hotela i nazad
– boravak u odabranom hotelu sa smještajem u dvokrevetnoj sobi na osnovi 6 noćenja s polupansionom
– lokalnog predstavnika u destinaciji na engleskom jeziku
– organizaciju putovanja i jamčevinu
– PDV

CIJENA NE UKLJUČUJE:
– zrakoplovne pristojbe 2 590,00 kn/osoba – obavezna doplata kod prijave (podložna je promjeni od strane zrakoplovne kompanije)
– doplatu za jednokrevetnu sobu (na upit)
– dodatne usluge, obroke i izlete ako drugačije nije navedeno
– putno osiguranje (preporučamo)
– vizu za Tanzaniju (50 USD – izdaje se na licu mjesta, u zračnoj luci)
– izlaznu taksu (45 USD – plaća se pri izlasku iz zemlje)
– napojnice za osoblje hotela, za lokalne vozače

Minimalan broj putnika : 1

VAŽNO:
– cijene su informativne i ovise o raspoloživosti mjesta u zrakoplovu i hotelima u trenutku potvrde rezervacije. Cijene su podložne promjeni bez prethodne najave.
– cijene nisu važeće u terminu blagdana, praznika, sajmova ili nekih drugih lokalnih događanja.
– kategorija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji Zanzibara i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
– ponuđeni program je samo prijedlog putovanja, unutar kojeg se mogu dodavati i oduzimati dani. Također se mogu raditi privatni transferi (standard, executive, prestige i platinum) od zračne luke do hotela i nazad, te transferi helikopterom.
– kalkulacije za paket aranžmane napravljene su na temelju cijene zrakoplovne karte na najnižoj ekonomskoj klasi. Informacije o konkretnoj cijeni i raspoloživosti moguće je dobiti na upit.
– molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr.

KADA POSJETITI ZANZIBAR?
Kišno razdoblje kada se kiše svakodnevna pojava je od početka ožujka do kraja svibnja. Tada su duge kiše uobičajene i ne preporuča se putovanje na Zanzibar. Tada i najljepše tirkizne plaže postaju zelene. Od početka lipnja do kraja listopada najbolje je vrijeme za posjet Zanzibaru. To razdoblje karakterizira suho i toplo vrijeme s gotovo nimalo kiše. Prosječna temperatura zraka u tom je razdoblju oko 25°C. Tijekom studenog i prosinca vraća se kišno razdoblje, ali s kraćim pljuskovima . Kiše u ovom razdoblju su slabije nego u glavnom kišnom razdoblju od ožujka do svibnja i manje učestale. Međutim, ako ste ljubitelj sunca i mora, ovo razdoblje također pokušajte izbjeći. Suho razdoblje s puno sunca ponovo je tijekom siječnja i veljače, ali s nešto višim dnevnim temperaturama (oko 30°C).

KORISNE INFORMACIJE:
Službeno ime: Ujedinjena Republika Tanzanija
Geografski položaj: na istočnoj obali Afrike; graniči s Kenijom, Ugandom, Ruandom, Burundijem, Kongom, Zambijom, Malavijem i Mozambikom
Površina: 945.203 km2
Stanovništvo: oko 44.929.000; afričke etničke grupe 95%, ostali 5%
Glavni grad: Dodoma (oko 150.600 stanovnika); sjedište vlade nalazi se u Dar es Salaamu, bivšem glavnom gradu (oko 3.092.430 stanovnika)
Jezik: swahili i engleski su službeni jezici
Religija: rimokatolici 45%, muslimani 37%, ostali 18%; na Zanzibaru je 99% muslimana
Vremenska razlika: +1 sat ljeti / +2 sata zimi
Novčana jedinica: tanzanijski šiling (TZS); 1 USD = oko 1.580 TZS
Kupovina: tipični suveniri su nakit od raznobojnih perlica, udaraljke, Masai deke, rezbarije od drva i kamena, predmeti od mesinga i bakra, Tinga Tinga slike
Odjeća: za safari preporučujemo odjeću neutralnih boja te dugih rukava i nogavica, po mogućnosti hlače koje je po potrebi moguće produžiti/skratiti; za ranojutarnje i večernje vožnje preporučujemo topliju odjeću; preporučujemo udobnu obuću i pokrivalo za glavu; na Zanzibaru preporučujemo laganu pamučnu odjeću koja prekriva tijelo od ramena do koljena
Hrana: bazira se na kukuruzu, grahu, orašastim plodovima, tropskom voću, kokosovom mlijeku, mesu te, u obalnom području, ribi i morskim plodovima; tipična jela: ugali – kaša od kukuruznog brašna, nyama choma – meso s roštilja, mshikaki – marinirana govedina, chapati – vrsta kruha, ndizi-nyama – banane s mesom
Piće: piti isključivo flaširanu vodu; popularna pića su čaj, posebno s mlijekom – chai maziva, kava, konyagi – lokalni gin, afrikoko – liker od čokolade i kokosa, dodoma – slatko crveno vino; lokalno pivo: Kilimanjaro, Serengeti, Safari
Napon struje: 220/240V; 50 Hz (potreban je adapter)
Cijepljenje: cijepljenje protiv žute groznice nije obavezno, ali se preporučuje; preporučuje se i profilaksa protiv malarije; putno zdravstveno osiguranje je obavezno
Viza: potrebna, ishodi se po dolasku u zračnoj luci (cijena 50 USD)
Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +255
Korisne web stranice: www.tanzaniatouristboard.com
Klima: tropska klima, varira od regije i nadmorske visine; obalno područje ima vruću i vlažnu klimu, a središnji planinski krajevi hladniju i sušu; Tanzanija ima dvije kišne sezone: od sredine ožujka do svibnja te od listopada do prosinca; najtopliji period je od prosinca do ožujka, a najhladniji od lipnja do listopada; Zanzibar ima toplo vrijeme tijekom cijele godine, zbog blizine ekvatora; ljetne vrućine ublažava vjetar sa sjeveroistoka; kraće kiše moguće su u studenom, a duže u periodu od ožujka do svibnja, tijekom perioda jugozapadnog monsuna

Vrijede opći uvjeti turističke agencije SMART TRAVEL.

Photos copyright: Pixabay

Kupi


SVAKODNEVNI POLASCI
Za više informacija pošaljite upit